Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Jakie glosniki do mp3?

Virtuoz - 22 Mar 2005, 14:26
Temat postu: Jakie glosniki do mp3?
Witam.
Takie pytanie mam odtwarzacz mp3 sony w Mk3. W drzwiach odkrylem orginalne glosniki forda :) i chcialbym je zmienic. Jest to Fiesta 4 drzwiowa i mysle ze glosniki z przodu mi wystarcza :) Co mozecie polecic i gdzie mozna zakupic maty do wygluszenia ? Dodam ze bardziej zalezy mi na jakosci niz glosnosci :)

orzysz - 22 Mar 2005, 14:31

Z tego co slyszalem to radia sony lubia grac z glosnikami sony wiec kup tez glosniczki sony. A maty to masz na allegro
Virtuoz - 22 Mar 2005, 15:39

no tak na Allegro mat jest troche ale moze ktos juz wygluzala i wie ktore sa dobre ? czy mozna kupowac pierwszwe lepsze ?
pvzon - 22 Mar 2005, 17:46

rozejrzyj sie po hurtowniach motoryzacyjnych. w szczecinie za matę 25X25cm dałem 2 zł
ElGrey - 22 Mar 2005, 18:56

Jesli myslisz o jakosci to na poczatek odpada :wink: SONY (mam do tej firmy uraz powiem ze to szmelc, powiem prawde, ale oczywiscie sie ktos nie zgodzi, nie istotne), najwarzniejsze sa dobre glosniki i tylko z przodu to za malo do dobrej jakosci, no chyba ze tam wrzucisz co najmniej 165 mm glosniki, ale bez przesady, latwiej zalorzyc niewielkie glosniki z przodu i z tylu jakies duze, da to nieporownywalnie lepszy efekt.
Polecam Pioneera cenowo tak samo jak SONy, ale jakosciowo znacznie lepiej :!:

Virtuoz - 24 Mar 2005, 11:47

No tak co do Sony jasne zdania sa podzielone :) ale to nie istotne. Powiem tak na poczatek chcialbym wstawic glosniki do przodu powinno mi to wystarczyc jesli oczywiscie bedzie przyzwoicie gralo :) Teraz kwestja jakie to maja byc glosniki ? czy stosowac zwrotnice ? jesli tak to jaka :)