Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] sterownik ori central zamka z XR2i

Pietrekk - 15 Sty 2011, 23:22
Temat postu: [MK3] sterownik ori central zamka z XR2i
Bry z wieczora i do tematu :P Otóż mam pytanie bo nie wiem czy można wierzyć opisom na allegro. Czy do oryginalnego centralnego zamka z Fiesty XR2i (dodam rocznik 89) będzie pasował uniwersalny sterownik? Z tego co pisało na allegro ważne żeby miał sterowanie z plusa jeśli to ma coś do rzeczy. Sterownik w sumie dobrze żeby był też na pilota i dało się pod niego podłączyć klapę. Ale głównie chodzi o to czy spasuje uniwersalny czy trza szukać z XRki.
drjanusz - 16 Sty 2011, 00:44

A co ma nie pasować :bezradny: ?
JoeMix - 16 Sty 2011, 08:40

Pietrekk napisał/a:
Czy do oryginalnego centralnego zamka z Fiesty XR2i (dodam rocznik 89) będzie pasował uniwersalny sterownik?
Nie będzie pasował bo ori zamek nie ma sterownika,,, więc jak się coś popsuło to tak nie naprawisz, a jak chcesz na pilota to trzeba przerabiać i tak,,,
luki - 16 Sty 2011, 11:49

JoeMix napisał/a:
Pietrekk napisał/a:
Czy do oryginalnego centralnego zamka z Fiesty XR2i (dodam rocznik 89) będzie pasował uniwersalny sterownik?
Nie będzie pasował bo ori zamek nie ma sterownika,,, więc jak się coś popsuło to tak nie naprawisz, a jak chcesz na pilota to trzeba przerabiać i tak,,,

Zgadza sie poza tym w fieście jest sterowany masą nie plusem

Rudi - 16 Sty 2011, 12:04

Większość uniwersalnych sterowników ma możliwość sterowania + i -. Nic się nie przerabia tylko wpina w oryginalne przewody.
Pietrekk - 16 Sty 2011, 12:15

No to w końcu jak :P Centralka ma tylko kable z niej wychodzące, więc trzeba sterownik i kable do drzwi pociągnąć.
luki - 16 Sty 2011, 12:17

Ori centralny w fieście składa sie z 4 przewodów połączonych ze sobą gdzie do 2 podpina sie prąd i mase z auta i same są dla siebie sterownikami natomiast aby sterować np z pilota musi być sterownik
drjanusz - 16 Sty 2011, 12:30

Cytat:
Ori centralny w fieście składa sie z 4 przewodów połączonych ze sobą gdzie do 2 podpina sie prąd i mase z auta i same są dla siebie sterownikami natomiast aby sterować np z pilota musi być sterownik

Dokładnie tak -stąd moje poprzednie pytanie
"A co ma nie pasować :bezradny: ?"