|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Pomka spryskiwacza - słabo psika
kovalek - 13 Sty 2011, 17:07 Temat postu: [MK3] Pomka spryskiwacza - słabo psika Ostatnio coś mi zaczeła głośno pracować pompka spryskiwacza (buczy). O ile na postoju ładnie spryskuje szybe to podczas jazdy jakby ma za słabe ciśnienie i sika na sam dół szyby. Czy da się coś zrobić oprócz wymiany pomki? podejrzewam, że nie daje już właściwego ciśnienia i pęd powietrza podczas jazdy uniemożliwoa wyczyszczenie szyby.
kuba87 - 13 Sty 2011, 17:11
oczyscic wezyki i dysze?
kkuuubaaa - 13 Sty 2011, 18:45
tzn ile jedziesz? jak szybko? bo wiadomo ze im szybciej to opor wiatru nie pozwoli ci spryskac szyby...
jackrzec - 13 Sty 2011, 18:59
Moze zaworek zwrotny na węzyku się zasyfił - rozepnij go i sprawdź.
kovalek - 13 Sty 2011, 22:37
No spróbuje przeczyścić dysze i wężyki. Chyba najlepiej będzie dmuchnąć kompresorem i ewentualny syf powinien wylecieć (gdzie najlepiej się wpiąć). A co do zaworka zwrotnego to gdzie on się znajduje (nawet nie wiedziałem że jest fabrycznie)
JoeMix - 13 Sty 2011, 22:39
kovalek napisał/a: | Ostatnio coś mi zaczeła głośno pracować pompka spryskiwacza (buczy). | Czyli pewnie się trzpeiń silnika kręci w wirniku i nie przenosi momentu, dlatego burczy i słabo psika,,, ale puty nie podniesiesz maski i nie sprawdzisz tego i owego to sie nie dowiesz,,,
jackrzec - 14 Sty 2011, 07:44
kovalek napisał/a: | A co do zaworka zwrotnego to gdzie on się znajduje (nawet nie wiedziałem że jest fabrycznie) | Na wężyku co idzie na przednia szybę - u mnie jest jakoś w połowie długości. Jest łączony wężyk i tam jest właśnie zaworek który wyglada jak zwykła złączka ale w środku ma kulkę.
kovalek - 14 Sty 2011, 17:41
Co do zaworu zwrotnego to jest on tylko przy wężyku na spryskiwacz tylny. Dziś przedmuchałem z kompresora węzyki ale syfu w nich nie było i dalej słabo psika. Widać winna będzie pompka - jak się do niej dostać najłatwiej i jak jest ona mocowana (zatrzaski, śruby, wcisk?)
|
|