|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Problem z alternatorem
Bugimen - 12 Sty 2011, 17:25 Temat postu: [MK3] Problem z alternatorem Witam. Wymieniam właśnie łożyska w alternatorze bo strzasznie "kwiczały". Szukałem tu numerów łożysk bo na moich starych nie nic jest napisane. W FAQ natknąłem sie na instrukcje wymiany w alternatorza BOSHA, mam taki sam wiec łożyska powinny być takie same i tu moje pytanie co to jest ta kostaka na alternatorze ta u góry po lewej http://www.piciu.republik...ig1/wtyczka.jpg ja jej nie mam. wiem ze na dole jest regulator napięcia a po prawej kostka od altka. a ta druga z jednym kablem?? po co ona jest i co sie stanie jak jej nie będe miał?? Z góry dzięki.
JoeMix - 12 Sty 2011, 17:48
Bugimen napisał/a: | co to jest ta kostaka na alternatorze ta u góry po lewej | Złącze wielostykowe do podłączenia altera z instalację 2 styki gruba na 2 czerwone przewody (potem się łączą w jeden takiej samej grubości) oraz 1 małe na cienki niebieski przewód od kontrolki na desce - uważaj na tej wtyczce ZAWSZE jest napięcie, więc lepiej zwarcia nie zrobić, a przy odłączaniu odpiąć ujemną klemę akumulatora,,, Bugimen napisał/a: | a ta druga z jednym kablem?? | Kondensatorek przeciwzakłóceniowy, jak go nie będzie może radio świszczeć,,,
Bugimen - 12 Sty 2011, 18:37
czyli rozumiem ze jeśli nie bedzie kondensatorka sie nic nie stanie??
diodalodz - 12 Sty 2011, 19:13
raczej nie
|
|