Forum FiestaKlubPolska -

LPG - [MK3] gdzie tankujecie LPG

Matifcb - 10 Sty 2011, 22:26
Temat postu: [MK3] gdzie tankujecie LPG
Witam! nie od dzis wiadomo ze gaz gazowi nie rowny. Chcialbym abyscie sie podzielili ze mna gdzie tankujecie gaz i dlaczego akurat tam. Najbardziej mnie interesuja miejsca w Bydgoszczy, jednak jest duzo firm i suupermarketowskich stacji w roznych miastach, ktore prawdopodobnie maja ten sam gazik.
Magda M. - 10 Sty 2011, 22:48

Ja tankowałam gaz i do dzisiaj tankuję paliwo na Auchanie, bo:
1. najtaniej
2. najbliżej (najłatwiej po wyjściu z pracy przejechać na drugą stronę parkingu, zatankować i do domu)
Kuzyn tankuje na Luku koło Kamiennej albo na Orlenach...
Podobno gaz i paliwo u nas w Auchanie kiepskie, ale szczerze to ja jak do tej pory nie zauważyłam różnicy... Gazu gdzie bym nie zatankowała, na 300 kilometrów starczało i ani metra więcej, na benzynie też specjalnej różnicy w spalaniu i mocy nie zauważam... Ale może ja się nie znam :D

Matifcb - 10 Sty 2011, 23:25

tankowalem na Auchanie dopoki wlasnie ktos mi nie powiedzial ze cos slabej jakosci jest ten gaz. Ostatnie 3 tankowania jak nie 4 zrobilem na tej stacji przy galerii pomorskiej carefour dzis zatankowalem po 250km tylko 20L LPG co mnie ucieszylo :)
Magda M. - 10 Sty 2011, 23:31

Tak, ale do Carrefoura i Auchana przywozi gaz i paliwo ta sama cysterna z tego samego źródła, więc... :fox:
Matifcb - 11 Sty 2011, 10:44

hmm to nie dobrze bo mi auchan nie po drodze a skoro tam jest taniej a jest to samo... szkoda bo mnie sumienie bedzie gryzlo ze moja fiescina najgorszy chlam dostaje do picia :)
matrix-1990 - 12 Sty 2011, 10:02

ja na tesco tankuję :)
Pele - 12 Sty 2011, 12:46

Orlen i Shell :2xf: i raz się na BP zdarzyło <8>
TomQ - 12 Sty 2011, 13:20

Generalnie na Auchan, czasem na zaprzyjaźnionej stacji prywatnej.
Raz zatankowałem na Orlenie i tragedia. Komp w tryb awaryjny i wywala błąd niewłaściwego składu mieszanki bez obciążenia. Podobny temat miałem na BP.

Blackknight88 - 14 Sty 2011, 11:03

Statoil czy to u mnie w Starachowicach czy Kielcach, albo jeszcze LukOil. Przy moim 1.3i na skrzyni 1.1i i kompie 1.1i, ale wtrysku i dolocie z 1.3i pali na trasie od 120-140 8,6l. Spalanie na trasie od 90-120 jest w granicach 7,9-8l co uważam za niesamowity wynik. Fakt, że gaz jest ustawiony na niższy próg niż wyższy (nie jest za wysoka dawka paliwa), ale dynamika jest ok, prędkość max dobra, jechałem jakieś 150 na skrzyni od 1.1i, ale można było więcej tak więc dawka nie jest uboga jakoś chamsko.

Wyniki te świadczą o tym, że gaz na tych stacjach jest dobrej jakości a przy cenach dzisiejszego paliwa (u mnie w Starachowicach wczoraj wyczaiłem gaz po 2,78 :/:/:/:/.....a w roku 2009 w maju tankowałem u siebie gaz za 1,58 ?!....... KAPOTA...)