|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Zepsuty fotel
tytyryt THC - 6 Sty 2011, 12:08 Temat postu: [MK4] Zepsuty fotel witam
mam taki problem: zepsuł mi się fotel pasażera, gdy łapię za dźwignie próbuję go przesunąć do tyłu fotel nie chce się zablokować i jeździ po szynach do przodu i tyłu, dopiero gdy kilka razy się poprzesuwa i uderzy o przód szyn blokuje się ale co z tego jak jest fotel przy samej desce i jest mało miejsca i trzeba kolana trzymać na airbagu (prawie) , kiedy chce znowu go przestawić sytuacja się powtarza, teraz go nawet nie przestawiam bo ostatnio nie chciał się zablokować.
fotel raz rozkręciłem i okazało się że jest wygięta taka blaszka, ciężko było ją znaleźć bo tam tych elementów ruchomych jest dużo, fotel działał jakiś czas i się znowu zjeb...
znowu go wyjąłem ale tym razem już nic nie mogłem zrobić bo odgięcie blaszki nic nie dało.
czy da się to naprawić czy jedynie wymiana fotela??
drjanusz - 6 Sty 2011, 12:11
Naprawić zawsze można,tylko dokładnie przyjrzyj co jest winne
Qnik - 6 Sty 2011, 12:47
Ewentualnie, jak nie chcesz się bawić w naprawy, to kup na szrocie, forum lub allegro sprawny fotel
TomQ - 6 Sty 2011, 12:55
tytyryt THC
To banalnie prosty mechanizm.
Przyglądnij mu się i wszystko będziesz wiedział.
Jak nie dasz rady, to do dowolnego ślusarza.
dark86ford - 6 Sty 2011, 13:20
tytyryt THC, jak cos to mam fotele z mk4 na zbyciu za grosze, jak cos to pisz na PW
drjanusz - 6 Sty 2011, 14:51
dark86ford, A w jaki deseń??
dark86ford - 6 Sty 2011, 15:12
drjanusz, ciemno sino papuciasty hehe albo inaczej mowiac niepamietam sam a tak juz zupelnie powaznie to z tego co pamietam to raczej taki jakis szarawe są, standardowe z mk4
mk4_driver - 6 Sty 2011, 15:56
tytyryt THC, wykręć fotel, i przesmaruj wszystkie elementy ruchome.. tylko tak porządnie od serca.. ja miałem to samo, wszystko tam tak cieżko chodzilo ze szok.. 30minut roboty i chodzi jak marzenie
Kadzax - 6 Sty 2011, 18:19
Witam.
Podepnę się żeby nie zakładać nowego tematu.
Słuchajcie, a co może być jak fotel ma luzy?
Mianowicie wszystko chodzi w miarę dobrze, lecz jak już ustawie to gdy chwycę za oparcie to ma luz jak...(lata jak klapa sedesowa w pkp).
Siedzisko tak samo tylko w mniejszym stopniu.
Nie chce niepotrzebnie tam teraz grzebać ponieważ pogoda do tego nie zbyt zachęca, ale strasznie mnie to wqr....
mk4_driver - 6 Sty 2011, 19:17
Kadzax, prawdopodobnie urwala sie sprężynka ktora usztywnia fotel.. mi sie fotel zaczał telepać zoaraz po tym jak znalazlem pod siedzenie mała sprezyne w otulinie..
Kadzax - 7 Sty 2011, 13:38
Ok to już jakiś trop.
Jak się trochę ociepli to zabieram fotel do domu i będę kombinował:P
Dzieki kolego:P
|
|