Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Montaż klimatyzacji z 1.25 do 1.3

tomi_1 - 11 Gru 2010, 21:00
Temat postu: [MK4] Montaż klimatyzacji z 1.25 do 1.3
witam !
Mam klimatyzacje z fiesty mkIV 1.25 .
Moja MKIV nie posiada klimatycji na pierwszy rzut oka z silnika 1.25 powinna pasować
Czy wiecie coś w tym temacie ?

jackrzec - 11 Gru 2010, 22:22

tomi_1 napisał/a:
Moja MKIV nie posiada klimatycji na pierwszy rzut oka z silnika 1.25 powinna pasować
Sama klima konstrukcyjnie niczym się nie różni, ale układ węży i sposób mocowania sprężarki już tak. Musiałbyś mieć łapę do sprężarki od 1,3, bo ta od 1,25 nie pasuje. Nie wiem jak z chłodnica, ale raczej napewno się różnią.
tomi_1 - 13 Gru 2010, 07:49

dzięki będę walczył ale dopiero na wiosnę :)
drjanusz - 1 Lut 2011, 23:39

jackrzec napisał/a:
tomi_1 napisał/a:
Sama klima konstrukcyjnie niczym się nie różni, ale układ węży i sposób mocowania sprężarki już tak. Musiałbyś mieć łapę do sprężarki od 1,3, bo ta od 1,25 nie pasuje. Nie wiem jak z chłodnica, ale raczej napewno się różnią.

chłodnica powinna pasować, większość aut z małym silnikiem ma taką samą chłodnice od klimy, a łapa na pewno nie będzie pasowała ....

kamilos82 - 1 Kwi 2012, 20:10

Odkopie troche temat
Jestem posiadaczem fiesty z 97 roku z silnikiem benzynowym 1,3 enduraE 60 KM w budzie 5 drzwiowej i nie mam klimatyzacji i tutaj moje pytanie:
-czy da się przełożyć klimatyzację z innej budy 5 drzwiowej z tym samym silnikiem
-jak się da to na jakie trudności napotkam i wszystkie informacje na ten temat
- jak by ktoś miał kompletną na sprzedaz to pisać na pw.