Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Nie odpala - 1.8 16V

barni114 - 6 Gru 2010, 01:16
Temat postu: [MK3] Nie odpala - 1.8 16V
Witam

Samochod nie odpala ,myslalem ze problem z akumulatorem ,na nowym to samo ,w ogole nie kreci. Czy to bedzie rozrusznik ,prad jest swiatla nawiew itp ok ,auto wczesniej bylo dzien wczesniej dosc ostro :devil: eksploatowane.

rafantek - 6 Gru 2010, 02:35

sprawdz czy dochodzi + i sterowanie do rozrusznika,
luki - 6 Gru 2010, 08:46

sprawdź połączenie między cewką a rozrusznikiem (taka plecionka), najczęściej ona się przepala
barni114 - 6 Gru 2010, 22:13

Pany jakie jaja!

Dzis odwilz ,sprobowalem jeszcze raz na starym aku ,za pierwszym razem nic ,otwieramy maske ,kolega tylko dotknal silnikai zakrecil ,zalapal za pierwszym razem :jupi:

PawelKRA - 7 Gru 2010, 09:25

Brak masy
Pele - 7 Gru 2010, 11:33

PawelKRA napisał/a:
Brak masy

I Pani Odwilż przyszła w nocy i mu ją przykręciła ?? :-P

Od aku do silnika idzie przewód masowy, sprawdź jego połączenie.

barni114 - 7 Gru 2010, 14:13

Raczej nic u mnie od aku nie idzie oprocz dwuch przewodow z klemami ( akumulator mam z tylu). Jeszcze tlumacze sobie w ten sposob ,ze podczas ostrych zabaw na sniegu duzo bialego puchu dostalo sie pod maske ( nie mam nadkoli :2xf: ) ,troche stopnialo jak wracalem do domu a w nocy -20 i zamarzlo gdzies uniemozliwiajac rozruch
Pele - 7 Gru 2010, 16:14

barni114 napisał/a:
Raczej nic u mnie od aku nie idzie oprocz dwuch przewodow z klemami

Z minusa powinny iść dwa przewody, jeden na ramę, drugi bezpośrednio na silnik. (Silnik wisi na gumowych poduchach więc skądś musi mieć masę). Jeśli aku masz w bagażniku to powinieneś zapewnić przejście masy z ramy na silnik. Bo jeśli nie masz kabla na silnik, to całkiem możliwe że masz słabą masę i tak jak piszesz coś przymarzło i nie przewodziło prądu.