|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Nie odpala - 1.8 16V
barni114 - 6 Gru 2010, 01:16 Temat postu: [MK3] Nie odpala - 1.8 16V Witam
Samochod nie odpala ,myslalem ze problem z akumulatorem ,na nowym to samo ,w ogole nie kreci. Czy to bedzie rozrusznik ,prad jest swiatla nawiew itp ok ,auto wczesniej bylo dzien wczesniej dosc ostro eksploatowane.
rafantek - 6 Gru 2010, 02:35
sprawdz czy dochodzi + i sterowanie do rozrusznika,
luki - 6 Gru 2010, 08:46
sprawdź połączenie między cewką a rozrusznikiem (taka plecionka), najczęściej ona się przepala
barni114 - 6 Gru 2010, 22:13
Pany jakie jaja!
Dzis odwilz ,sprobowalem jeszcze raz na starym aku ,za pierwszym razem nic ,otwieramy maske ,kolega tylko dotknal silnikai zakrecil ,zalapal za pierwszym razem
PawelKRA - 7 Gru 2010, 09:25
Brak masy
Pele - 7 Gru 2010, 11:33
PawelKRA napisał/a: | Brak masy |
I Pani Odwilż przyszła w nocy i mu ją przykręciła ??
Od aku do silnika idzie przewód masowy, sprawdź jego połączenie.
barni114 - 7 Gru 2010, 14:13
Raczej nic u mnie od aku nie idzie oprocz dwuch przewodow z klemami ( akumulator mam z tylu). Jeszcze tlumacze sobie w ten sposob ,ze podczas ostrych zabaw na sniegu duzo bialego puchu dostalo sie pod maske ( nie mam nadkoli ) ,troche stopnialo jak wracalem do domu a w nocy -20 i zamarzlo gdzies uniemozliwiajac rozruch
Pele - 7 Gru 2010, 16:14
barni114 napisał/a: | Raczej nic u mnie od aku nie idzie oprocz dwuch przewodow z klemami |
Z minusa powinny iść dwa przewody, jeden na ramę, drugi bezpośrednio na silnik. (Silnik wisi na gumowych poduchach więc skądś musi mieć masę). Jeśli aku masz w bagażniku to powinieneś zapewnić przejście masy z ramy na silnik. Bo jeśli nie masz kabla na silnik, to całkiem możliwe że masz słabą masę i tak jak piszesz coś przymarzło i nie przewodziło prądu.
|
|