|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Zamarznieta linka sprzegła
Filek - 3 Gru 2010, 13:23 Temat postu: [MK3] Zamarznieta linka sprzegła Jako że mamy zimę; -| odpalam rano samochód i próbuje nacisnąć sprzęgło i nic pedał sztywny?Odmroziłem i w drogę po przejechaniu znów zamarzła i tu robi sie dość spory problem.Pedał podnosi sie do góry i samo regulator zaczyna działać i lipa sprzęgło zostaje wysprzęglone. Pytanie czy od razu wymienić linkę czy ja wysuszyć i nasmarować?
jackrzec - 3 Gru 2010, 18:40
Zmień tą linke, bo skoro przymarza, tzn że ten plastik którym powleczona jest linka sie przetarł i to kiedy pęknie jest tylko kwestią czasu. A zawsze pęka w najmniej oczekiwanym momencie... Ja mało gościowi w kufer przez to nie wjechałem.
Inna sprawa to taka, że pierwszy raz słyszę żeby linka od sprzęgła przymarzła! Od ręcznego to i owszem, ale od sprzęgła? Skąd tam woda i czemu poleciała do góry? Prędzej częściowo pękła i druty z samej linki blokują się w pancerzu.
JoeMix - 3 Gru 2010, 20:40
Filek, na szybko (dosłownie, bo demontaż/montaż to 10 minut pod blokiem, z narzedzi potrzebne kombinerki i jakiś klocek do podparcia pedału) możesz wziąć linkę do domu i ja powiesić pionowo na kaloryferze, a rano przelać w środku olejem np. silnikowym (ale syntetycznym), i zamontować,,, i będzie dobrze, ale przy pierwszej okazji zakup nową linkę i woź w bagażniku bo jak jackrzec pisze, kwestia czasu jak strzeli,,,
|
|