Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] ściąga w lewo

kooter - 30 Lis 2010, 22:24
Temat postu: [MK3] ściąga w lewo
Jak w temacie napisałem, fiestka ściąga mi w lewo, co to może być za przyczyna ? Jestem trzecim wlascicielem tego samochodu, po dwoch kobietach, dodam, że auto jest bezwypadkowe.
Stunt_Man - 30 Lis 2010, 22:28

ściąga cały czas? może hamulec trzyma? może mało powietrza? może walnięta geometria? bo może jednak powypadkowe...
Arek103 - 30 Lis 2010, 22:32

a może masz walnięte po prostu coś w zawieszeniu np tuleje wachaczy albo sam wachacz po prostu jedź na stację kontroli pojazdów i tam Ci naświetlą co i jak :ok:
sledge - 30 Lis 2010, 22:51

podstawa to ciśnienie w oponach i wyważenie opon. U mnie po wymianie na nowe opony ( poprzednie zużyte były) dopompowaniu w zakładzie i wyważeniu problem zniknął - i od tego moim zdaniem należy zacząć :)
kooter - 30 Lis 2010, 23:09

obecnie autko stoi w Lesznie, ja studiuje we Wrocku, ojciec zajmuje sie wlasnie zmiana na zimowki, w piątek zdam relację co i jak. Przed kupnem w sobote, byłem na stacji kontrolii i nic nie wyniknęło, a skupilismy się głownie na amortyzatorach i całym spodem, że tak powiem ;) generalnie mechanik byl pod wrazeniem, bo 0 rdzy, silnik czysciutki, no i amortyzatory przod na 85%, tyl 83.

[ Dodano: Wto Lis 30, 2010 23:10 ]
Stunt_Man napisał/a:
ściąga cały czas? może hamulec trzyma? może mało powietrza? może walnięta geometria? bo może jednak powypadkowe...

nie sciaga caly czas. tzn generalnie delikatnie , lub mocno, ale dopiero po ok, pieciu szesciu sekunach jak sie pusci kierownicę, a przyznam ze obecne opony letnie to sa lyse, tak wiec moze chodzić tutaj o cisnienie...

MARIUSZ.B - 30 Lis 2010, 23:40

kooter napisał/a:
Jestem trzecim wlascicielem tego samochodu, po dwoch kobietach

I te dwie kobiety przez cały okres użytkowania pojazdu nic przy nim nie robiły, takie dobre auto, w ogóle się nie psuło :hihihi:
kooter napisał/a:
przyznam ze obecne opony letnie to sa lyse

Zmień opony i pewnie problem zniknie.

kooter - 1 Gru 2010, 01:15

no ogolnie mechanik chwalił to auto , a cena byla smieszna 2500 zł. wyposazenie to poduszka w sumie i zadnych bajerów ;]
JoeMix - 1 Gru 2010, 08:01

kooter napisał/a:
silnik czysciutki
w przypadku 1,1i z 96 roku, sorry ale podejrzane jak cholera,,, ;-( ale życzę koledze najlepiej, wszak trafiają się perełki,,,
kooter - 1 Gru 2010, 10:43

no auto naprawde wyglada dobrze ;) juz 2 razy bylem go sprawdzic przy okazji wyminic opony i jest ok 0 rdzy, nic sie nie sypie
MARIUSZ.B - 1 Gru 2010, 18:57

kooter napisał/a:
0 rdzy, nic sie nie sypie

Dziwne, może to nie fiesta :yyy:

Stunt_Man - 2 Gru 2010, 18:01

Tyś widzioł... dywan ściągnij :rotfl:
bidżej - 2 Gru 2010, 18:47

JoeMix napisał/a:
w przypadku 1,1i z 96 roku, sorry ale podejrzane jak cholera,,,
ej ej, zazirnij do mnie pod maskę :V:

a w temacie: cokolwiek od trzymającego hamulca (zacięty tłoczek, niedrożny przewód), wytrzaskane tuleje metalowo-gumowe, krzywy wahacz albo mocowanie, rozhuśtana zbieżność, za małe ciśnienie w oponie...

kooter - 3 Gru 2010, 00:05

zalozylem dzisiaj zimoweczki i problem zniknął ;)
MARIUSZ.B - 3 Gru 2010, 09:22

Czyli na wiosnę kupujesz nowe letnie i sprawa załatwiona.