Forum FiestaKlubPolska -

Silniki diesla - [MK3] gasnie na zimnym silniku

KrystiaN548 - 27 Lis 2010, 15:35
Temat postu: [MK3] gasnie na zimnym silniku
Witam mam problem z moja fiesta,jest klopot bo jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minut a potem spadnie z obrotow i zgasnie to sie powtarza do puki silnik sie nie nagrzeje,a jak sie nagrzeje to problem znika na biegu jalowym i byle ktory bieg wzuce to nie robi roznicy i tak zgasnie a pozatym trzesie sie cala buda na zimnym silniku.dzieki z gory za jakies sugestije.Pomozcie
CzaRmaX - 7 Gru 2010, 09:23

Może opisz dokładniej w jakich sytuacjach Ci gaśnie na tym biegu? W czasie jazdy jak z nich schodzi czy jakoś sam z siebie? Na jałowym jak dodasz gazu czy też tak sam z siebie? Tak trochę mętnie to wszystko opisałeś.
Pele - 7 Gru 2010, 12:14

CzaRmaX, ja przetłumaczę :V:

"Witam. Mam problem z moja fiestą. Jest kłopot, jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minuty, potem spadnie z obrotów i zgaśnie. To się powtarza do puki silnik się nie nagrzeje. A jak się nagrzeje to problem znika. Na biegu jałowym (na zimnym silniku) byle który bieg wrzucę to nie robi różnicy i tak zgaśnie. A poza tym trzęsie się cala buda na zimnym silniku. Dzięki z góry za jakieś sugestie. Pomóżcie :!: "

JoeMix - 7 Gru 2010, 12:25

KrystiaN548 napisał/a:
trzesie sie cala buda na zimnym silniku
Wskazuje to na za niski jego bieg,,,
CzaRmaX - 7 Gru 2010, 13:39

Pele powinni dać Ci tu etat tłumacza z polackiego na polski :D :-)

Pele przetłumacz jeszcze JoeMix'a dla KrystiaN548'a bo ten ostatni zacznie jeszcze odpalać i ruszać z piątki :D

kamil wolski - 7 Gru 2010, 15:06
Temat postu: Re: gasnie na zimnym silniku
KrystiaN548 napisał/a:
Witam mam problem z moja fiesta,jest klopot bo jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minut a potem spadnie z obrotow i zgasnie to sie powtarza do puki silnik sie nie nagrzeje,a jak sie nagrzeje to problem znika na biegu jalowym i byle ktory bieg wzuce to nie robi roznicy i tak zgasnie a pozatym trzesie sie cala buda na zimnym silniku.dzieki z gory za jakies sugestije.Pomozcie

A może nierówno pracuje jakoś, strzela z wydechu, dymi, coś takiego?

SebeG - 7 Gru 2010, 18:41

No mi też od kilku dni podobne fochy strzela moja dieselina :) Dwa razy ciężko odpaliła. A jeżeli odpali bez problemu to zdarza jej się np. po kilku minutach zgasnąć lub lekko spaść z obrotów. Nawet po nagrzaniu też się parę razy zdarzyło, że na biegu lekko ją przymuliło, a na jałowym prawie gasła. Świece dobrze grzeją, ponieważ w większe mrozy odpalała bez problemu, a dziś był 1 st. na plusie i zamarudziła. Filtr paliwa wymieniony. A może paliwo? Jutro zatankuję i zobaczę.