Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK6] Felgi od Pumy do Fiesty

igns - 23 Lis 2010, 18:51
Temat postu: [MK6] Felgi od Pumy do Fiesty
Zastanawiałem się w jakim temacie napisać zdecydowałem się tutaj. Mam do kupienia fajne zimówki od forda pumy.

Kod:
WYSOKOŚĆ I SZEROKOŚĆ 15"  6"
ROZSTAW ŚRUB 4x108
ET 34
ŚREDNICA OTWORU NA PIASTE 63,3mm

Teraz zastanawiam się tylko czy będą pasować do MK6ki, ktoś się może orientuje? Obawiam się, że mogą wystawać trochę...

ElGrey - 23 Lis 2010, 22:20

zasadniczo to nie, ze wzgledu na ET w Mk6 jest 48 - 54, te od pumy beda za gleboko siedzialy :| oczywiscie to fele, ale zimowki to raczej opony, a nic na ten temat nie napisales :-P
ElGrey - 23 Lis 2010, 22:40

ET (offset lub inaczej odsadzenie) felgi
Odsadzenie informuje o odległości płaszczyzny symetrii felgi od płaszczyzny montażowej - podawana w mm. ET jest charakterystyczny dla każdego modelu felgi a nie modelu samochodu. Offset może mieć wartości zarówno dodatnie jak i ujemne i informuje o położeniu koła we wnęce nadkola. Im większe ET, tym felga głębiej schowana w nadkole.

poprawiam sie, ja nan momosy z et 54 na zime i mam uwalone non stop szyby boczne, to przy et 32 to bedzie poprostu czysta masakra :yyy:

Parzych - 23 Lis 2010, 22:47

ElGrey napisał/a:
te od pumy beda za gleboko siedzialy
ElGrey napisał/a:
Im większe ET, tym felga głębiej schowana w nadkole.
Potrafisz przyznać się do błędu... :brawo:

igns - 24 Lis 2010, 12:31

ElGrey napisał/a:
oczywiscie to fele, ale zimowki to raczej opony, a nic na ten temat nie napisales :-P

Chodziło mi o koła zimowe (felgi + opony) ;) ale chyba wszyscy załapali :)

Czyli jednak sobie daruję skoro mają nie pasować. Dzięki za informacje.

Edit: Jacku super animacja <oki>

Tommi - 24 Lis 2010, 17:06

gdzieś miałem foto jak wygląda mk6 z wiatrakami do pumy, znajdę to wrzucę :)
Mustang - 25 Lis 2010, 17:13

Ja u siebie na zime założyłem 15" bodajże Ronala dedykowane do Forda z ET35 i ku moim wątpliwościom nic nie ociera ani nie wystaje i wygląda bardzo ładnie. :bigok: Opona 185/55
ficus - 26 Sty 2011, 18:23

Mustang napisał/a:
Ja u siebie na zime założyłem 15" bodajże Ronala dedykowane do Forda z ET35 i ku moim wątpliwościom nic nie ociera ani nie wystaje i wygląda bardzo ładnie. :bigok: Opona 185/55

A szerokość felgi? 6 cali? Ja się zastanawiam czy ET38 i właśnie 6 cali wejdzie bez problemu...

Sabaku Kyuu - 26 Sty 2011, 21:24

tak wejdzie. :) ja kupiłem 6,5 cala szerokości z et 40 i gra ;p