|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK6] Felgi od Pumy do Fiesty
igns - 23 Lis 2010, 18:51 Temat postu: [MK6] Felgi od Pumy do Fiesty Zastanawiałem się w jakim temacie napisać zdecydowałem się tutaj. Mam do kupienia fajne zimówki od forda pumy.
Kod: | WYSOKOŚĆ I SZEROKOŚĆ 15" 6"
ROZSTAW ŚRUB 4x108
ET 34
ŚREDNICA OTWORU NA PIASTE 63,3mm |
Teraz zastanawiam się tylko czy będą pasować do MK6ki, ktoś się może orientuje? Obawiam się, że mogą wystawać trochę...
ElGrey - 23 Lis 2010, 22:20
zasadniczo to nie, ze wzgledu na ET w Mk6 jest 48 - 54, te od pumy beda za gleboko siedzialy oczywiscie to fele, ale zimowki to raczej opony, a nic na ten temat nie napisales
ElGrey - 23 Lis 2010, 22:40
ET (offset lub inaczej odsadzenie) felgi
Odsadzenie informuje o odległości płaszczyzny symetrii felgi od płaszczyzny montażowej - podawana w mm. ET jest charakterystyczny dla każdego modelu felgi a nie modelu samochodu. Offset może mieć wartości zarówno dodatnie jak i ujemne i informuje o położeniu koła we wnęce nadkola. Im większe ET, tym felga głębiej schowana w nadkole.
poprawiam sie, ja nan momosy z et 54 na zime i mam uwalone non stop szyby boczne, to przy et 32 to bedzie poprostu czysta masakra :yyy:
Parzych - 23 Lis 2010, 22:47
ElGrey napisał/a: | te od pumy beda za gleboko siedzialy |
ElGrey napisał/a: | Im większe ET, tym felga głębiej schowana w nadkole. | Potrafisz przyznać się do błędu...
igns - 24 Lis 2010, 12:31
ElGrey napisał/a: | oczywiscie to fele, ale zimowki to raczej opony, a nic na ten temat nie napisales |
Chodziło mi o koła zimowe (felgi + opony) ale chyba wszyscy załapali
Czyli jednak sobie daruję skoro mają nie pasować. Dzięki za informacje.
Edit: Jacku super animacja
Tommi - 24 Lis 2010, 17:06
gdzieś miałem foto jak wygląda mk6 z wiatrakami do pumy, znajdę to wrzucę
Mustang - 25 Lis 2010, 17:13
Ja u siebie na zime założyłem 15" bodajże Ronala dedykowane do Forda z ET35 i ku moim wątpliwościom nic nie ociera ani nie wystaje i wygląda bardzo ładnie. Opona 185/55
ficus - 26 Sty 2011, 18:23
Mustang napisał/a: | Ja u siebie na zime założyłem 15" bodajże Ronala dedykowane do Forda z ET35 i ku moim wątpliwościom nic nie ociera ani nie wystaje i wygląda bardzo ładnie. Opona 185/55 |
A szerokość felgi? 6 cali? Ja się zastanawiam czy ET38 i właśnie 6 cali wejdzie bez problemu...
Sabaku Kyuu - 26 Sty 2011, 21:24
tak wejdzie. ja kupiłem 6,5 cala szerokości z et 40 i gra ;p
|
|