Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Problem z odpaleniem

Fordzik - 17 Lis 2010, 16:33
Temat postu: [MK6] Problem z odpaleniem
Witam, jestem świeżo upieczonym kierowcą. Kupiłem sobie Fieste 1.3 z 2006 i mam problem tzn. Idę dzisiaj do garażu otwieram auto przyciskiem na kluczyku, wsiadam wkładam kluczyk do stacyjki , po chwili próbuje przekręcić kluczyk w stacyjce i słyszę jakby coś pstryknęło po czym wszystko zgasło jakby nie miał prądu, nie reaguje na wciskanie przycisków na kluczyku. Martwię się bo to moje pierwsze auto i nie wiem co zrobić. Pomoże mi ktoś?
Bit1 - 17 Lis 2010, 16:49

Miernik w dłoń i sprawdź jakei napięcie jest na akumulatorze.
matrix-1990 - 17 Lis 2010, 16:50

a ja radzę zadzwonić do poprzedniego właściciela
bash - 19 Lis 2010, 08:22

mam ten sam problem, jeżeli przekręcę kluczykiem wszystko gaśnie, jeżeli wyjmę kluczyk po 2 sekundach wskaźnik paliwa i temperatury przeleci z góry na dół i zaczyna migać kontrolka z kłódką. Dodatkowo nie działa nic elektrycznego (zamki drzwi, radio, oświetlenie itd). Jeszcze jedno - jeżeli włączę oświetlenie w środku słychać jakby coś 'pykało' ale światło się nie zaświeca, jeżeli otworzę bagażnik światełko w środku bardzo szybko zapala się i gaśnie. Jeżeli ktoś ma pomysł co to może być będę bardzo wdzięczny.
Fordzik - 19 Lis 2010, 20:17

U mnie okazało się że była luźna klema na aku ;) po przykręceniu wszystko wróciło do normy.
bash - 22 Lis 2010, 08:00

U mnie po oczyszczeniu klem też prawie wszystko wróciło do normy. Powstał inny problem, teraz na radiu pojawia mi się napis "CODE----" ktoś wie co można z tym zrobić?
JoeMix - 22 Lis 2010, 08:54

bash, musisz wprowadzić odpowiedni kod do radia, w dziale Car Audio jest wątek co i jak,,,
bash - 22 Lis 2010, 09:03

ok, dzieki za podpowiedź :)