Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Wiązka przwodów elektrycznych do drzwi

jadrian - 16 Lis 2010, 13:56
Temat postu: [MK6] Wiązka przwodów elektrycznych do drzwi
Witam,
miałem "wypadek" i wymienianie były drzwi po stronie kierowcy. Od tego czasu nie działa mi centralny zamek. Tzn. auto mam zamykane z pilota i centralny działa. Ale jak np. chcę otworzyć z kluczyka, to od strony kierowcy otwierają się tylko te drzwi. Od strony pasażera otwiera się całe auto. Tak samo jest gdy próbuję zamknąć czy otworzyć auto od środka. Fiesta jest 5 drzwiowa czy ta wiązka z 3D będzie pasować?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć do 5D 1.4tdci. http://allegro.pl/wiazka-...1281882123.html

Parzych - 16 Lis 2010, 15:23

Wygląda na identyczną jak moja, czyli z pełną elektryką, powinna podejść, ale lepiej najpierw zadzwoń... :yes:
pawel182 - 16 Lis 2010, 21:07
Temat postu: Re: Wiązka przwodów elektrycznych do drzwi
jadrian napisał/a:
Witam,
miałem "wypadek" i wymienianie były drzwi po stronie kierowcy. Od tego czasu nie działa mi centralny zamek. Tzn. auto mam zamykane z pilota i centralny działa. Ale jak np. chcę otworzyć z kluczyka, to od strony kierowcy otwierają się tylko te drzwi. Od strony pasażera otwiera się całe auto. Tak samo jest gdy próbuję zamknąć czy otworzyć auto od środka. Fiesta jest 5 drzwiowa czy ta wiązka z 3D będzie pasować?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć do 5D 1.4tdci. http://allegro.pl/wiazka-...1281882123.html

Takie pytanie: miałeś wymienione drzwi...tzn całe drzwi z osprzętem? Czy zamek przełożyłeś ze swoich starych drzwi?
Jeśli miałeś wymienione drzwi z zamkiem to przychodzi mi na myśl że drzwi które założyłeś pochodzą z anglika i znajduje sie w nich centralny zamek ale slave a powinien być master

Puki co allegro nie działa to wiązke skomentuje później :) ale napewno wiązka z wersji 3d będzie dużo dłuższa niż z wersji 5d

[ Dodano: Wto Lis 16, 2010 21:51 ]
Parzych napisał/a:
Wygląda na identyczną jak moja, czyli z pełną elektryką, powinna podejść, ale lepiej najpierw zadzwoń... :yes:

Pełna elektryka ale nie full wersja. Są bardziej "rozbudowane" wiązki w mk6.

jadrian - 16 Lis 2010, 22:38
Temat postu: Re: Wiązka przwodów elektrycznych do drzwi
pawel182 napisał/a:

Takie pytanie: miałeś wymienione drzwi...tzn całe drzwi z osprzętem? Czy zamek przełożyłeś ze swoich starych drzwi?

Całe drzwi + szyba wymieniona. Zamek został przełożony z moich starych drzwi. Bo ten z "nowych" tylko je zamykał ale już nie otwierał :-P . Jak miałem wypadek to ta wiązka była wyrwana.

Parzych - 16 Lis 2010, 23:17

pawel182 napisał/a:
Powiem szczerze, że nie wiem, o co można by jeszcze rozbudować wiązkę drzwi... Mógłbyś mnie uświadomić? A z tą długością - zawsze można zrobić pętlę/obejście żeby skrócić...
pawel182 - 17 Lis 2010, 11:34

Parzych napisał/a:
pawel182 napisał/a:
Powiem szczerze, że nie wiem, o co można by jeszcze rozbudować wiązkę drzwi... Mógłbyś mnie uświadomić? A z tą długością - zawsze można zrobić pętlę/obejście żeby skrócić...

Może być rozbudowana o kilka przewodów więcej :) Ta wiązka z allegro wygląda, że pochodzi z wersji która ma normalny centralny zamek (do wtyczki centralnego idzie 6 przewodów) W wersji z centralnym zamkiem z podówjnym ryglowaniem do wtyczki zamka idzie 9 przewodów.

A kolega jadrian jaki ma zamek w swojej?

jadrian - 17 Lis 2010, 11:47

pawel182 napisał/a:
A kolega jadrian jaki ma zamek w swojej?

"normalny" centralny :) bez podwójnego ryglowania.

Parzych - 17 Lis 2010, 17:17

pawel182 napisał/a:
W wersji z centralnym zamkiem z podówjnym ryglowaniem do wtyczki zamka idzie 9 przewodów.
Zapomniałem o tej opcji... :ups:
ficus - 25 Lis 2010, 20:46

A macie gdzieś może schemat takiej wiązki?