|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Straszne tłuczenie kokpitu !
Witek1992 - 11 Lis 2010, 19:16 Temat postu: [MK3] Straszne tłuczenie kokpitu ! Witam. Nie mam pojęcia czy w dobrym dziale piszę ten temat, ale mam problem który już mnie denerwuje... Strasznie tłucze mi się deska i nie mam pojęcia co z Tym zrobic.. czekam na konkretne rady.
Rebel - 11 Lis 2010, 19:39
Może coś tam w środku mieszka i próbuje się wydostać?
...a jak tam amortyzatory? bo pewnie masz na myśli dźwięki, które wydaje deska na nierównościach
Witek1992 - 11 Lis 2010, 19:41
Amortyzatory to jest jedno a deska to drugie. Fakt są wybite troszke ale nie do tego stopnia żeby deska tak skakała . Z resztą mam z tym problem już od bardzo długiego czasu gdzie amortyzatory były wimieniane już enty raz .
Freeman - 11 Lis 2010, 20:47
Co znaczy, że tłucze Ci się deska? Sprawdzałeś czy nie jest poluzowana? Nie brakuje którejś śrubki. Może coś w środku pod deską jest luźne?
Witek1992 - 11 Lis 2010, 21:13
Tego co jest pod deską nie sprawdzałem
Rebel - 11 Lis 2010, 23:46
...a może taki wielki, dwudziestoletni kawał plastiku ma prawo tak trzeszczeć? Nie porównujesz czasem tego do nowszych, lepiej skonstruowanych aut?
Witek1992 - 12 Lis 2010, 12:54
Daj spokój... 18 letnia fiesta się nie tłucze a 20 letnia ma prawo? ... Z tym tłuczeniem mam problem od kąt ją mam czyli jakieś 10 lat?
Rebel - 12 Lis 2010, 13:14
No dobra... to sprecyzuj to tłuczenie i opisz kiedy występuje. Bo ty to słyszysz i znasz, a my możemy tylko sobie wyobrazić
Witek1992 - 12 Lis 2010, 15:04
Więc dzieje się to na nierównościach podczas jazdy cała deska tłucze się tak jakby nie była przykręcona i poprostu była rozklekotana ale tak nie jest, pożadnie ją podokręcałem i dalej tłucze ale już nie tak mocno. jednak to coś pod deską tak jak napisał to Freeman, Dzisiaj to obczaję i napisze.
SebeG - 12 Lis 2010, 18:29
Konsola środkowa na dole jest przykręcana dwoma śrubami, po jej zdjęciu, mniej więcej pośrodku (za popielniczką) deska powinna być przykręcona do takiego pałąka jakby. Ja nie miałem tak śrubki i też mi trzepało. Zresztą i tak trzepie, w końcu do diesel
Witek1992 - 12 Lis 2010, 18:59
Okej ;D sprawdzę i to Dzieki
Miałem to dzisiaj sprawdzac ale coś mi się nie chce
[ Dodano: Nie Lis 14, 2010 18:53 ]
Powiem wam że posprawdzałem wszystko, pod radio gąbka poleciała, wszystko podokręcałem i dalej tłukło, ale chyba mam Zaczełem sprawdzac zawieche i nie zgadniecie Z prawej strony gdzie najbardziej tłukło, na wachczu nie ma prawie gumy ! :yyy: Ładne kwiaty, ale już jestem spokojniejszy ;D co prawda autem bujam się od maja i nie sprawdzałem go i nie pamiętam kiedy moj tato ostatnim razem wymieniał gumy. Trzeba się za to zabrać
|
|