|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Radio jvc
Kadzax - 11 Lis 2010, 17:38 Temat postu: Radio jvc Siemka.
Od dawna planuje wymieni moje radio forda na jakieś inne.
Szukam czegoś z JVC a dokładnie to JVC kd 333
(pisze z głowy).
Znalazłem na allegro(które aktualnie mi nie działa) bardzo podobne lecz o innym oznakowaniu.
Czy możecie mi coś doradzić w tej kwestii jakie najlepiej wybrać???
Szczegóły dopiszę jak zarybi allegro
Krzysiek - 14 Lis 2010, 08:20
Chcesz kupić radio to podaj trochę więcej info :
1) Czy koniecznie musi to być jvc
2) cena jaką możesz wydać
3) używki wchodzą w grę ?
Kadzax - 14 Lis 2010, 08:35
Więc tak:
-miałem te JVC u siebie przez ok miesiąc i grało rewelacyjnie,
-używki wchodzą w grę, ponieważ te JVC też byłoby używane(nowych chyba już nie ma),
-cena to dajmy na to 250-300zł
-super jakby miało wejście na czincze
No i najważniejsze żeby miało faktycznie 4*40w czy 50, a nie tylko napis na obudowie 4*55:)
dżolero - 14 Lis 2010, 13:18
polecam od siebie pioneera deh 4700 mp. prz dobrych głosnikach robi miazge. 4x50 wat mosfet. jest to 1 model z starszych radi co ma wiecej funkcki niz nowe radia tej samej klasy. na allegro kupisz za ok 150 180 zł.
kto sie zna ten powie ci to samo.
bojarek - 14 Lis 2010, 17:49
Kadzax: Zobacz na Allegro JVC KD-R 312; mam takie i jest naprawdę super - trzeba tylko poustawiać sobie dobrze wszystkie funkcje dźwięku.
Cobrak - 14 Lis 2010, 18:41
Ciekaw jestem które radio da Ci 4x40Wat?Polecam FAQ by Nazar.
Dodatkowo napisz do czego to radio będzie podpięte.Chcesz chinche więc chyba wzmacniacz.Napisz coś więcej.
przemo_rsr - 14 Lis 2010, 20:52
http://www.ceneo.pl/2011431
ja mam takiego od ponad roku i jestem zadowolony
AUX'a ma i cincze też
http://www.bartex-caraudi...roducts_id=5349
te jest też niezłe
Krzysiek - 14 Lis 2010, 20:55
A ja sobie chwale Sony Xplod
CzaRmaX - 15 Lis 2010, 02:39
A ja się wyrwę z całej tej rodziny ORGINALESÓW i powiem, że mam NAVIHEVENA z telewizornią na karty SD i z USB, który ma jakieś tam AUXY i nie AXY, czincze, wyjście na subka, załanczanie anteny przez co i subka i jeszcze coś tam Dodatkowo zakupiłem jakiś subek ze wzmacniaczem (coby za dużo mi bagażnika nie zajmował) voicekrafta hehe z przodu chyba mam głośniki 13" Grundiga a tweetery Pioneera a z tyłu to już nie pamiętam jakie głośniki ale chyba 16" Sony. Przepraszam jakbym moimi bluźnierstwami obraził audiofilii ale mnie to wystarczy bo gra i buczy (śrubki już potrafi rozkręcać) a telewizornie czy filmy też sobie czasami miło obejrzeć (czekając na żonę pod jej pracą). Wiecie jak zaje..... się ogląda telewizję lub filmy w samochodzie - wrażenia jak z kina a kina domowe to padaka
U mnie od początku panował zamysł - wszystko składamy z tego co mamy
Patrycjan - 15 Lis 2010, 19:42
Polecam JVC z całą stanowczością, ale oczywiście każdy będzie chwalił swoje
Kiedyś byłem fanem Sonego, później Pioneera, ale od 4 lat uważam, że brzmienie JVC jest dużo "pełniejsze" niż pozostałych. Miałem KD-G343, ale sprzedałem na początku roku za nieco ponad 300zł. W drugim aucie od 3 lat mam KD-G722 i jestem bardzo zadowolony. Sterowanie subem i 4x50W na mosfecie daje jak dla mnie wystarczająco dobrą jakość jak za te pieniądze. Nie wiem jaką cenę trzeba dać teraz za ten sprzęt, nowy już nie do dostania. Oba miały obsługę USB, a na tym mi wtedy bardzo zależało. (G721/722 - najtańsze firmowe radyjko z USB na rynku jakieś 4 lata temu)
|
|