Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [Inny] Galaktyka Freeman'a

Freeman - 12 Paź 2010, 15:22
Temat postu: [Inny] Galaktyka Freeman'a
1. NICK: Freeman
2. IMIĘ: Sławek
3. MODEL: Ford Galaxy
4. WERSJA: (chyba) GLX
5. ROCZNIK: 1998 (MK1)
6. SILNIK: 2.3 + LPG
7. OPIS AUTA: Jak na razie jestem zachwycony. Lakier ma gdzieniegdzie rysy lub wgniecenia, ale nie przeszkadza mi to. Ogólnie auto w stanie bdb. Wrażenia z jazdy świetne. Auto jest dynamiczne, cichutkie, bez stukania w zawieszeniu. Atutem tego auta jest jego przestronność.

Na wyposażeniu jest:
- klimatyzacja dwustrefowa
- el. szyby (z przodu)
- el. lusterka (podgrzewane)
- tylne szybki uchylne
- roleta bagażnika
- podnoszony fotel kierowcy
- regulowana wysokość kierownicy
- radio z DVD i telewizją oraz wbudowanym Bluetooth jako zestaw głośnomówiący

10. FOTKI AUTA

Dostępne również tutaj: http://picasaweb.google.pl/rojewski.s/FordGalaxy#

dżolero - 12 Paź 2010, 17:33

fajna fura;p ładne alusy
Bezimienny - 12 Paź 2010, 17:35

Fajne DUŻE auto :ok: tylko pytanie, ile to to pali?
Freeman - 12 Paź 2010, 17:49

Ja jeszcze nie sprawdziłem, ale pytałem kilka osób u mnie na stacji, którzy mają takie (albo sharana) i średnio wychodziło 11-14 L LPG. Również w necie znalazłem podobne wartości.
J@rek - 12 Paź 2010, 18:09

Ładny ten Galaxy oby dobrze służył :ok:
przemo_rsr - 12 Paź 2010, 18:43

ładniutki i widać , że zadbany, niech służy długo :ok:
Szymonnn - 12 Paź 2010, 18:50

No superr autko i prezentuje się bardzo dobrze. Zapewne jest też bardzo wygodne. Ja też kiedyś sobie zamierzam kupić takiego vanika, wcale nie takie wielkie, a bardzo przestronne, funkcjonalne i wygodne. Tylko pytanie robili galaxy albo sharana albo coś w tym stylu w dieslu? BO spalanie trochu duże choć w stosunku do masy i mocy zadaje się być bardzo ok, ale mimo wszystko...
Freeman - 12 Paź 2010, 19:03

Tak są silniki diesla. Na pewno jest silnik VW 1.9 TDI słynący z dużej wytrwałości.

Ja się bałem kupować diesla. Nawet jeśli pali te 12 ltr. gazu to się opłaca w porównaniu do diesla lub wyjdzie na jedno.

A silnik 2.3 ma 150KM i wg. wielu opinii to najoptymalniejszy silnik benzynowy w tym aucie oraz najlepszy pod LPG

Szymonnn - 12 Paź 2010, 19:40

Freeman napisał/a:
Ja się bałem kupować diesla. Nawet jeśli pali te 12 ltr. gazu to się opłaca w porównaniu do diesla lub wyjdzie na jedno.

No w sumie tak, tylko ja jakoś nie toleruje gazu, wole diesle lub mniejsze benzyny, może to dlatego, że nigdy nie jeździłem "młodym" autem z gazem.

Freeman napisał/a:
A silnik 2.3 ma 150KM

No to jest czym auto rozpędzać.

Oby długo i bezawaryjnie służył, no może w miarę bazawaryjnie, bo co to za auto co nigdy się nie psuje :)

Freeman - 12 Paź 2010, 20:13

Są tutaj ludzie co jeśli trzeba pomogą, więc i awarii się nie boje.

Co do LPG to nie wiem, ale przy sekwencji nie wiadomo kiedy się przełącza, jeśli nic nie gra w środku to słychać tylko takie cyknięcie natomiast silnik bez żadnej reakcji.

Pele - 12 Paź 2010, 21:35

Aż do Polic jechałeś po niego ?? gy Turbo będzie ?? :hihihi:
Freeman - 13 Paź 2010, 09:16

Pele napisał/a:
Aż do Polic jechałeś po niego ?? gy Turbo będzie ?? :hihihi:

Kupiłem go w Ostrowie Wlkp.,a tablice ma z Polic bo gość od którego go kupiłem wziął go w rozliczeniu.

Turbo? Nie. Raczej zostanie nietknięty.

arecki - 13 Paź 2010, 09:21

fotki byś tu wstawił, żeby ładnie było :rotfl:

fajne rodzinne auto :ok: i mega wygodne

AeSeF - 13 Paź 2010, 09:34

Fajne i wygodne autko :ok: zawsze podobały mi się auta, których siedzi się wysoko :-) Niech służy :)
Freeman - 17 Paź 2010, 21:16

arecki napisał/a:
A masz niech Ci będzie.
bidżej - 17 Paź 2010, 22:31

fajny szmelcwagen ;-))
arecki - 17 Paź 2010, 22:34

Freeman napisał/a:
arecki napisał/a:
A masz niech Ci będzie.

łał...dzięki gy

DemptD - 17 Paź 2010, 22:34
Temat postu: Re: Galaktyka Freeman'a
Freeman napisał/a:
Radio z DVD i telewizją

to jakiegoś kierowcę już zatrudniłeś? gy

Freeman - 17 Paź 2010, 22:57

bidżej napisał/a:
fajny szmelcwagen ;-))
No wiesz? Czystej krwi Ford :-P
Cytat:
to jakiegoś kierowcę już zatrudniłeś? gy
nikomu nie dam, sam będę jeździł :hihihi:

Dzisiaj ponownie zatankowałem do pełna i wyszło mi spalanie 10.18 L / 100 km. Trochę za mało mi się wydaje. Trzeba testować dalej.

Freeman - 20 Gru 2010, 14:06

Trochę sobie odświeżę ten temat. Galaxy w sumie wiele się nie zmienił poza zimówkami i tablicami rejestracyjnymi. Wrzucę fotki w zimowej scenerii:

CzaRmaX - 20 Gru 2010, 18:11

Podoba mi się ta większa odmiana Fiesty :)
Freeman - 20 Gru 2010, 19:18

CzaRmaX, może coś takiego sobie spraw zamiast focusa
CzaRmaX - 20 Gru 2010, 19:48

Podoba mi się Galaktyczka ale dla mnie trochę za duża. Będąc przedstawicielem przez wiele lat oprócz zwykłych osobówek jeździłem też samochodami z kratką, budką i dostawczymi, więc nabawiłem się kompleksu za dużej ilości przestrzeni ;) . Serio, ale przez te lata, tak jakoś skrzywiłem się psychicznie do pakownych samochodów, że teraz nawet kombi mnie trąci :) i szukam wszystkiego co się nazywa sedan albo obcięta dupa :) (chociaż nie wiadomo co się znajdzie).