|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Problem z Radiem na CD
Maniek - 9 Paź 2010, 14:02 Temat postu: Problem z Radiem na CD Witam.
Jestem nowym forumowiczem na waszym forum i jak wszyscy posiadam Forda Fieste , mam problem z radiem a mianowicie stacje FM działają przez problemu wszystko elegancko chodzi, ale już jest problem z płytami, jak wsadzam płytę odczytuje ją i po chwili wyskakuje ERROR, prawdopodobnie to lasek kupiłem płytę czyszczącą i nic nawet jak ją włączyłem pisze ERROR i oddaje a na pudełku pisze ze 30 sek musi kręcić a on oddaje po 10 sek. Proszę o pomoc dziękuje
Mafios - 9 Paź 2010, 22:17
a kreci chociaż płytą ?
Krzysiek - 9 Paź 2010, 23:23
A radio nowe kupiłeś używane od kogoś ? Kable tu raczej nie wchodzą w grę moim zdaniem laser odczytujący płyty Ci padł. Może pomorze ręczne czyszczenie ale szczerze w to wątpie takie jest moje zdanie.
Puff - 10 Paź 2010, 00:20
Miło, że napisałeś choć >jakie< to radio (gwoli ścisłości - nie pytam o kolor, ale markę i model)
Maniek - 10 Paź 2010, 16:26
dzieki chlopaki ale juz dziala przeczyscilem recznie laser zmywaczem do paznokcji
Puff - 11 Paź 2010, 00:37
Maniek napisał/a: | przeczyscilem recznie laser zmywaczem do paznokcji |
Tak na przyszłość - tylko spirytus lub specjalny środek do czyszczenia soczewek.
Zmywacz zawiera aceton, który dla optyki wykonanej z tworzyw sztucznych (w nowych odbiornikach) jest szkodliwy.
Alkohol niekiedy także (tyle, że dla optyki organicznej, ale ona występuje szczęśliwie dosyć rzadko). Szkoda byłoby zniszczyć soczewkę przy próbie naprawy
Maniek - 24 Paź 2010, 16:00
ehh nic to nie dało... pograło troche i już nie działa
Puff - 24 Paź 2010, 16:14
Maniek napisał/a: | ehh nic to nie dało... pograło troche i już nie działa |
Rozbierz całość, wyczyść sprężonym powietrzem, pędzlem i poskładaj do kupy
Krzysiek - 25 Paź 2010, 07:20
W sumie jak już byś rozebrał warto też kable sprawdzić czy nie ma tam jakichś byków.
drzeniow - 25 Paź 2010, 09:27
No niestety laser juz wysiadł, ze starymi radiami tak jest tez to przerabiałem, na PC ten sam problem jest
|
|