Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] Dopasowanie zderzaków z wersji FUTURA

Bazyss - 7 Paź 2010, 21:19
Temat postu: [MK3] Dopasowanie zderzaków z wersji FUTURA
Witam.
Zakupiłem do swojej Mk3 zderzaki okrągłe z Mk3.5.
Jest mały problem zderzaki powinny pasować bez żadnego problemu bo przecież fiesty są takie same a tu dziwna sprawa wyszła bo po zamontowaniu zderzaka przedniego i tylnego siedzą jakoś dziwnie ;/ nie przylegają na górze w szczególności z przodu w okolicy migaczy jest dość znaczna przerwa na oko 1cm między zderzakiem a migaczem.
Możecie mi pomóc bo zgłupiałem co jest nie tak ;/

Bezimienny - 7 Paź 2010, 21:36

Zderzaki w mk3 i mk3.5 były takie same(chyba że sie myle) może kupiłeś zderzaki od futury lub mk4? jeśli od futury to chyba powinny pasować ale jeśli od mk4 to nie do końca.
Bazyss - 7 Paź 2010, 21:46

a no właśnie mi się zapomniało napisać FUTURA zderzaki.
dday - 7 Paź 2010, 22:57

Bazyss napisał/a:
FUTURA zderzaki.

Powinno pasować. Zrób zdjęcia jak to wygląda :fox:

Bazyss - 7 Paź 2010, 23:05

jutro z rana będą zdjęcia jak to wygląda.
LOY - 8 Paź 2010, 10:00

moze masz bite auto i lekko zdeformowany pas przedni ..,moze wygiete sa zaczepy w zderzaku ..a moze to nie mercedes i nie oczekuj ze bedzei fuga 1mm.
inna rzecz ze podpiłowac otwór zeby móc podciagnac zderzak wyzej zadna filozofia .

Bazyss - 8 Paź 2010, 10:24

też myślałem o podpiłowaniu otworów. autko przód ma nie tknięty żadnym dzwonkiem.
zrobię zdjęcia to zobaczycie jak to wygladą.

przemo_rsr - 8 Paź 2010, 23:23

Dragon21 miał podobny problem, pisał mi po tym jak ja kupiłem sobie swoje zderzaki, że musiał podgrzać zderzaki i je docisnąć do karoserii, ma mk3, a w moim przypadku wystarczyło je tylko założyć i cieszyć się,
więc wniosek taki, że mk3,5 już coś dostosowane żeby furuty podchodziły pod nie i cywile również,

CzaRmaX - 9 Paź 2010, 00:29

Bazyss napisał/a:
też myślałem o podpiłowaniu otworów. autko przód ma nie tknięty żadnym dzwonkiem.
zrobię zdjęcia to zobaczycie jak to wygladą.

A skąd wiesz, że auto jest nietknięte? Jeździsz nim od początku? Przecież u nasz wszystkie samochody 20'sto letnie mają po 20000 przebiegu i były prowadzone kobiecą acz bardzo sprawną ręką :D , zawsze były serwisowane w ASO, stały w garażu, a dzwony jedynie słyszały w niedzielę stojąc pod kościołem :D . U mnie też odstają zderzaki przy migaczach ale ona była wcześniej lekko stuknięta a dodatkowo mankament ten bardziej wyszedł na światło dzienne kiedy założyłem nowe kierunki (zamienniki) - lepiej przylegają do karoserii i nie wiem czy mi się wydaje, że są lekko mniejsze od oryginałów (muszę je kiedyś wyciągnąć i przyrównać bo może to jedynie złudzenie optyczne). Jak Ci nie wyjdzie inny sposób to wyciągnij migacze i zamontuj je nie na sprężynę a na jakiś drut to lekko opadną (ja tak wcześniej miałem) :) .

A tu masz jeszcze fotki jak u mnie odstaje zderzak przy kierunkach z lewej i prawej strony.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

jackrzec - 10 Paź 2010, 20:48

Nie wiem czy o to chodzi, ale futura ma jeszcze nakładki na nadkola i one dopiero się zrównują ze zderzakiem.
Krzysiek - 19 Paź 2010, 10:45

Podepnę się pod temat. Na gwiazdkę (kocham mikołaja :V: ) mam nadzieje sobie sprawić zderzaczki od Futury przód tył lub od Futury tył a przód od rs'a. Z przodu wszystko cacy ale z tyłu mam takie pytanie. Widziałem zderzak tylni od futury wszystko na płasko elegancko a ja w swojej mk3 mam z tyłu hak + podłączanie elektryki... Czy to dziadostwo nie będzie przeszkadzało w zamontowaniu tego zderzaka?
CzaRmaX - 19 Paź 2010, 10:53

Intense napisał/a:
Podepnę się pod temat. Na gwiazdkę (kocham mikołaja :V: ) mam nadzieje sobie sprawić zderzaczki od Futury przód tył lub od Futury tył a przód od rs'a. Z przodu wszystko cacy ale z tyłu mam takie pytanie. Widziałem zderzak tylni od futury wszystko na płasko elegancko a ja w swojej mk3 mam z tyłu hak + podłączanie elektryki... Czy to dziadostwo nie będzie przeszkadzało w zamontowaniu tego zderzaka?

Ja u siebie odkręciłem hak (sam hak) a uchwyt od niego został i idealnie jest schowany za zderzakiem tak samo zostało złącze i też jest schowane za zderzakiem. Gdybym chciał zostawić hak to by lekko obcierał (podgiąłby lekko zderzak) i prawdopodobnie trzeba by było zrobić w nim półokrągły otwór na jakieś 3cm.

Krzysiek - 19 Paź 2010, 10:55

Aha to spoko. Tak więc dzięki za info.