|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Opożniona reakcja na pedał gazu - 1.25 16v
gerni - 1 Paź 2010, 06:31 Temat postu: [MK4] Opożniona reakcja na pedał gazu - 1.25 16v mk4 opozniona reakcja na pedal gazu
Mam cos takiego ze ruszajac autem wciskam pedal gazu i on lapie z opoznieniem.Jest tak jakby male zadlawienie i po czasie dostaje kopa.Dodam ze auto tez sporo pali,bo na malych dystansach rzedu 5 km spala ok 10 litrow pb.Czy to moze byc uszkodzony wtrysk?
jackrzec - 1 Paź 2010, 08:00
Było 100 razy - szukaj http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/search.php wpisz przepływomierz
kenczorf - 1 Paź 2010, 08:10
pozatym ten silnik fabrycznie pali 8-9 liter...wiec na krotkich dystansach moze byc i 10
Parzych - 1 Paź 2010, 11:12
gerni napisał/a: | na malych dystansach rzedu 5 km spala ok 10 litrow pb. | Ma prawo tyle palić, bosilnik nie zdąży się nagrzać i jedzie cały czas na ssaniu...
Ziomek - 1 Paź 2010, 12:19
Parzych napisał/a: | gerni napisał/a: | na malych dystansach rzedu 5 km spala ok 10 litrow pb. | Ma prawo tyle palić, bosilnik nie zdąży się nagrzać i jedzie cały czas na ssaniu... |
Nie bardzo. Co do 8 się zgodzę przy krótkich dystansach ale 10 to rzeczywiście dużo.
kenczorf napisał/a: | pozatym ten silnik fabrycznie pali 8-9 liter...wiec na krotkich dystansach moze byc i 10 |
Nie chce zaczynać nowego tematu o spalaniu ale przy normalnej jeździe i laniu od korka do korka po przeliczeniu mieszczę się w 7 litrach. Trasy to wioska, do miasta 15KM, do Rzeszowa okazjonalnie raz na tydzień i to nie zawsze, autostrady nie widziało bo to Polska przecież, przebieg 94K.
Marcin - 1 Paź 2010, 14:42
Ziomek napisał/a: | Nie bardzo. Co do 8 się zgodzę przy krótkich dystansach ale 10 to rzeczywiście dużo. |
też mi się tak wydaje, oprócz brudnej przepływki mógł paść czujnik temperatury zasysanego powietrza, wtedy możliwe jest opóźnienie reakcji i większe spalanie.
gerni - 1 Paź 2010, 17:16
Powiem tak-to auto zony i ona nim jezdzi-ja je tylko naprawiam hehe.Najbardziej odczuwalne spowolnienie gazu odczuwam przy ruszaniu-dodam gazu a foka prze ulamek sekundy dostaje zadyszki a potem rusza z kopa-w normalnej jezdzie tego nie ma,tempereture tez trzyma oki.Musze ja namowic zeby zatankowala pod kurek-tzn pewnie bede ja musial to zrobic.
|
|