| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Piszczace sprz璕這
bartollo - 28 Wrz 2010, 21:30 Temat postu: [MK3] Piszczace sprz璕這 Mam problem z sprz璕貫m tzn gdy odpalam rano wszystko chodzi elegancko naciskam sprz璕這 wszystko jest ok 這篡ska nie s造cha� bieg wchodzi jak w mase趾o. Problem pojawia si� podczas puszczania sprz璕豉 zaczyna co� piszcze� w sumie piszczy po ka盥ej zmianie biegu po pewnym czasie problem zanika. nast瘼nego ranka jest zn闚 to samo
I nie wiem co jej dolega czy to 這zysko oporowe ?? a mo瞠 tarcza nitami trze ??
dziwny motyw jak dla mnie
jakie� sugestie ??
JoeMix - 28 Wrz 2010, 21:35
,,,pfff
Rozumiem ze pasek odrzucasz, bo nie piszczy jak stoisz w miejscu i przegazujesz,,, sprz璕這 si� 郵izga czy nie? Trzeba stan望 gdzie� i spr鏏owa� "zapiszcze�" ko豉mi,,, 這篡sko raczej ni piszczy, a je郵i to by wydawa這 d德i瘯i przy naciskaniu peda逝 a nie przy puszczaniu,,,
BerciQ - 28 Wrz 2010, 21:46 Temat postu: Re: Piszczace sprz璕這
| bartollo napisa�/a: |
I nie wiem co jej dolega czy to 這zysko oporowe ?? |
這篡sko wydaje charakterystyczny dzwi瘯, tak jak pisze JoeMix, ale nie piszczy. υ篡sko s造cha� po naci郾i璚iu peda逝 sprz璕豉 (po puszczeniu jest spokoj) i g堯wnie na biegu ja這wym jak stoisz.
| bartollo napisa�/a: | a mo瞠 tarcza nitami trze ??
|
tez nie spotka貫m si� 瞠by tarcza sprz璕豉 piszcza豉 nawet starta. Wtedy ci si� sprz璕這 郵izga, ale o piszczeniu nie s造sza貫m.
sprawdz pasek klinowy, a moze pompa wody jak jest zimna to popiskuje lozyskiem, potem jak si� nagrzeje to wraca do normy? albo 這篡ska alternatora?
bartollo - 28 Wrz 2010, 21:46
Pasek Jest ok kapcia pali obruci z 2 -3 razy ko豉mi i jedzie ( bo silnik chodzi na 3,5 garnka) czasem to d德i瘯 jest bardzo intensywny a� ludzie si� ogl康aj�.
BerciQ - 28 Wrz 2010, 21:47
| bartollo napisa�/a: | Pasek Jest ok |
kiedy wymieniale� ?
bartollo - 28 Wrz 2010, 21:52
Tydzie� temu. Ale to na pewno nie pasek bo to wyst瘼uje tylko jak puszczam sprz璕這.
JoeMix - 28 Wrz 2010, 21:52
| bartollo napisa�/a: | | apcia pali obruci z 2 -3 razy ko豉mi i jedzie | no to wychodzi 瞠 sprz璕這 si� nie 郵izga - si� nie 郵izga nie powinno piszcze�, szykalbym gdzie� indziej problemu,,, mo瞠 oleju w skrzyni nie ma albo co�,,, | BerciQ napisa�/a: | | nie spotka貫m si� 瞠by tarcza sprz璕豉 piszcza豉 nawet starta. Wtedy ci si� sprz璕這 郵izga, ale o piszczeniu nie s造sza貫m. | A ja takie mia貫m,,, nie wiem czy to piszczenie, raczej rumot jak metalem o metal zasuwasz,,, mo瞠 to i piszczenie,,,
BerciQ - 28 Wrz 2010, 21:55
szuranie metalu o metal to jeszcze rozumiem, ale pisk to raczej w徠pliwy, ale to te� by raczej nie ustawa這 po nagrzaniu si�.
olej w skrzyni mo瞠 by�.
Rodzice mieli kiedy� tak w Uno...na 4-5 biegu zaczyna這 g這郾o wy� a wystarczy這 dola� oleju do skrzyni. Wycie, piszczenie - zale篡 co czym jest dla kogo�
bartollo - 28 Wrz 2010, 22:05
Jak dobrze p鎩dzie to b璠� zmienia� silnik na week tak瞠 od razu doleje oleju do skrzyni sprawdz� grubo嗆 tarczy obejrz� docisk i 這篡sko i zobaczymy co z tego wyjdzie
jak co� wywnioskuje to dam zna�
[ Dodano: Pi� Lis 19, 2010 23:35 ]
Silnik zmienione Fiesta idzie jak z豉 olej dolany tarcza grubo軼i 6.4mm 這篡sko nowe docisk elegancki a sprz璕這 co jaki� czas dalej popiskuje :/ tak瞠 to albo wina tarczy albo docisku.
|
|