| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Wymiana p造nu ch這dniczego
Radhezz - 25 Wrz 2010, 11:11 Temat postu: [MK3] Wymiana p造nu ch這dniczego Elo
Ostatnio przy wymianie g這wicy spuszcza貫m p造n z uk豉du przez kurek spustowy na dole ch這dnicy. Nast瘼nie dlatego 瞠 nie by貫m pewny szczelno軼i uk豉du ch這dzenia (ani jego zawarto軼i ), zala貫m go wod�.
Teraz przymierzam si� do wymiany na p造n, bo nic mi nie ucieka i w og鏊e bajka, ale chcia豚ym wype軟i� CAΧ uk豉d p造nem - tzn. nie tylko to co kr捫y w ch這dnicy, w篹ykach itd., ale r闚nie� w bloku silnika.
I teraz pytanie:
Gdzie znajduje si� spust p造nu w bloku? Mam ksi捫k� "Sam naprawiam", ale tam jest tylko napisane o spuszczaniu p造nu z uk豉du, bez s這wa o bloku.
Rebel - 25 Wrz 2010, 11:17
Chyba nie ma. Kiedy� co� obi這 mi si� o uszy o przedmuchiwaniu.
JoeMix - 25 Wrz 2010, 13:10
Jak jest to nad rozrusznikiem, pojedyncza 鈔ubka wkr璚ona w blok,,, taka co nic nie jest ni� przykr璚one,,,
Druga sprawa silnika is� nie zalewa woda, trzeba by這 kupi� najta雟ze badziewie z Tesco po 1,20 za litr i teraz by nie by這 problemu,,,
drzeniow - 25 Wrz 2010, 15:28
mozesz tez nie spuszczac tej wody z bloku tylko kupic koncenentrat i dola�
wymiesza sie z wod� i bedzie git ;]
Radhezz - 25 Wrz 2010, 18:30
| rwiezel napisa�/a: | | Kiedy� co� obi這 mi si� o uszy o przedmuchiwaniu | Jak co� to jeszcze mo瞠 jest co� takiego jak przy odpowietrzaniu hamulc闚 - pompk� si� dowala ci郾ienie i nie trzeba pompowa� peda貫m. Problem w tym, 瞠 po drodze do bloku jest termostat. Chyba 瞠 gdzie� jeszcze jest jakie� przy陰cze w篹owe do bloku, cho� w徠pi�.
| JoeMix napisa�/a: | | Jak jest to nad rozrusznikiem, pojedyncza 鈔ubka wkr璚ona w blok,,, taka co nic nie jest ni� przykr璚one,,, | Pierwsza 鈔uba nad rozrusznikiem to 鈔uba kt鏎a trzyma kolektor wydechowy - innych jako� nie widzia貫m.
| drzeniow napisa�/a: | mozesz tez nie spuszczac tej wody z bloku tylko kupic koncenentrat i dola�
wymiesza sie z wod� i bedzie git ;] | Zastanowi豚ym si� gdyby nie to 瞠 mam ju� kupione 5l Hartowskiego p造nu do -37oC... Takich parametr闚 to on raczej nie trzyma, wi璚 g逝pio jeszcze go rozcie鎍za�.
Nie wiem, b璠� szuka� dalej - mo瞠 co� przeoczy貫m.
drzeniow - 25 Wrz 2010, 19:07
| Radhezz napisa�/a: | | -37oC. |
ale w徠pi� aby na dworze bylo -37*C
nawet jak plyn trzyma te -10*C to przy -13 nie zamarznie
ja la貫m tescowy do -35*C 4litry + reszta woda destylowana i byl gitez a zasz豉 zima byla wyj徠kowo mro幡a,,
Radhezz - 27 Wrz 2010, 20:02
Znalaz貫m chwil� czasu wolnego i 鈔uba si� te� znalaz豉... Mniej wi璚ej w po這wie wysoko軼i bloku od strony skrzyni bieg闚
JoeMix - 27 Wrz 2010, 20:31
Jak nie odkr璚i貫� jeszcze tej 鈔ubki to ostro積ie z ni�, dobry klucz i nic na si喚 bo ona mosi篹na jest jak pami皻am,,,
Radhezz - 27 Wrz 2010, 22:16
Spokojnie, mam dobre klucze A tej 鈔uby chyba nikt od nowo軼i nie odkr璚a� - trzeba by這 nieco popcha� 鈔ubokr皻em 瞠by zacz窸o lecie�
Teraz niestety chyba czeka mnie wymiana pier軼ieni ku*wa ma�, bo 穋e mi olej
|
|