Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Nie wkręca się na obroty

majdanos - 13 Wrz 2010, 22:38
Temat postu: [MK3] Nie wkręca się na obroty
WITAM znowu (a w zasadzie caly czas) mam problem z obrotami... wymienilem juz przewody filtr paliwa ccp przeplywomierz powietrza filtr powietrza i dalej nic ! bylem u mechaniora bo niby byla rozwalona uszczelka pod glowica jednak okazalo sie ze to uszczelka pod kolektorem ... pozostaly mi chyba jeszcze swiece a potem to juz chyba nowy silnik ... dodam ze test nie wywala zadnego bledu a i mam dziure w wydechu ale to raczej nic nie robi jak na moje ... co to moze jeszcze byc ??

a no i jak sie silnik rozgrzeje jest troszke lepiej nieraz wchodzi normalnie na obroty nieraz nie zalezy jak lezy ;p

bidżej - 13 Wrz 2010, 22:39

a co to jest "problem z obrotami"? w którym miejscu ta dziura w wydechu? silnik EFI czy CFI?
majdanos - 13 Wrz 2010, 22:40

za katalizatorem w zasadzie to nie jest dziura tylko jedna rura wchodzi w druga i nie jest to obspawane

a problem dotyczy tego ze nieraz nie chce sie rozbujac pow 3.5 tys obrotow strzela pierdzi i nie wchodzi

silnik jak w linku ponizej

http://www.google.pl/imgr...=1t:429,r:4,s:0 ozor

JoeMix - 14 Wrz 2010, 00:08

Cytat:
za katalizatorem w zasadzie to nie jest dziura tylko jedna rura wchodzi w druga i nie jest to obspawane
Najmniejsza nieszczelność w wydechu będzie powodować że ten będzie zasysać powietrze i sonda będzie bzdury podawać,,, dziura przed sondą to kaplica, im dalej od sondy w kierunku końca wydechy tym mniejsza szkodliwość,,,
trzeci - 14 Wrz 2010, 08:38

majdanos napisał/a:

To połączenie nie powinno być obspawane tylko zaciśnięte obejmą.
Oprócz tego co napisał Joe Mix może to grozić też tym, że wydech się obluzuje podczas jazdy i rura obwiśnie.
Sprawdż stan świec bo takie strzelanie, pierdzenie to może być ich wina.

Temat przenoszę do Mechaniki, gdyż tam bardziej pasuje.
Pozdro ...

majdanos - 14 Wrz 2010, 15:52

swiece dzisiaj zostaly wymienione i dalej to samo :9: ;-( ;-|
Rebel - 14 Wrz 2010, 16:57

odczytaj kody błędów ze sterownika
luki - 14 Wrz 2010, 16:59

ja bym rozrząd sprawdził a i czy pompka wydala tyle ile powinna??
majdanos - 14 Wrz 2010, 19:10

dzisiaj zatankowalem gazu ... i tu zdziwienie wszystko elegancko chodzi nic a nic sie nie dusi pewnie pompa paliwa jest wystrzelona ;p
luki - 14 Wrz 2010, 19:27

zatem czeka cie albo opuszczenie baku, albo tak jak ja zrobiłem, czyli powiększyłem otwór od góry u mnie w temacie widać "słoneczko"
piter37 - 14 Wrz 2010, 21:19

ja mialem ten sam problem wyczyscilem zbiornik,mialem tez zapchany odpowietrznik w zbiorniku teraz jest wszystko w porzadku.
majdanos - 14 Wrz 2010, 22:28

dzieki za odpowiedzi napewno sie przydadza :D