|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Światła postojowe/mijania/drogowe - proszę o pomoc
Pazik - 3 Wrz 2010, 07:33 Temat postu: [MK3] Światła postojowe/mijania/drogowe - proszę o pomoc Witam.
Posiadam Fieste mk3.5. Proszę o pomoc elektryka, kogoś kto się zna, w podłączeniu świateł postojowych/mijania/drogowych w taki sposób żeby gasły po wyłączeniu zapłonu, wyjęciu kluczyka ze stacyjki bez wyłączania ich włącznikiem. Problem zapewne polega na odpowiednim przełączeniu zasilania w skrzynce bezpieczników.
Pozdrawiam
JoeMix - 3 Wrz 2010, 15:48
Światła postojowe nie mogą gasnąc po wyjęciu kluczyka! Światła mijania/drogowe to kwestia przepięcie kabelka,,, trzeba wziąśś miernik, ustalić który i przełączyć z zasilania stałego na takie za stacyjką,,,
Pazik - 3 Wrz 2010, 15:55
Owszem mogą. Między innymi Fiat ma tak rozwiązaną sytuację ze światłami. Joe dzięki za odp. ale tyle to wiem sam...
Nikuś - 3 Wrz 2010, 16:04
JoeMix, przecież tak jest w każdym samochodzie. Bez zapłonu włączysz tylko postojówki, ewentualnie może się zdarzyć że pomrugasz długimi.
Pazik, może chodzi Ci o coś takiego?:
http://moto.allegro.pl/au...1213481558.html
JoeMix - 3 Wrz 2010, 16:50
Nikuś napisał/a: | JoeMix, przecież tak jest w każdym samochodzie | Nie w każdym bo w służbowych mercedesach , zapalisz mijania drogowe kiedy chcesz, a więc bez kluczyka,,, w P309 też tak było a i Mk1 też tak ma, dopiero w Mk2 jak wyłączysz kluczyk to gaśnie wszystko poza pozycją,,,
Dobry automat do świateł nie jest zły,,,
Rebel - 7 Wrz 2010, 12:11
Ja też mam 'jakiś' automat do świateł montowany przez któregoś z poprzednich właścicieli. Niestety nie załącza świateł po włączeniu silnika lecz po 5sek od włączenia zapłonu i tak samo gasną 5sek po wyłączeniu zapłonu.
jaki jest to jest, ale przynajmniej zawsze mam włączone...
|
|