Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Pompa wspomagania popiskuje

portier - 31 Sie 2010, 17:05
Temat postu: [MK3] Pompa wspomagania popiskuje
Tak jak w temacie.. na poczatku myslalem, ze to ta rolka napinajaca, ale wzialem WD40 do reki i psiknalem na ten walek co wychodzi z pompy a na nim jest kolo pasowe.
psiknalem przy samej pompie i jak reka odjal ale tylko na kilka sekund... no to chociaz wiem co tak piszczy.. zaczelo jakies 3kkm temu i do tej pory piszczy tak samo, no moze troche mocniej..
po dluzszym staniu piszczy po odpaleniu bardzo pozniej piszczy tak jakby co obrot.. wiecie ocb:D

czy da sie cos z tym zrobic? tylko wymiana pompy? czy da sie to czyms nasmarowac??

Rebel - 31 Sie 2010, 17:33

może zużyty pasek?
portier - 31 Sie 2010, 21:04

pasek? to czemu przestaje piszczec po psiknieciu w miejsce gdzie wchodzi ten walek w pompe?hmm raczej mi to na pasek nie wyglada ale dla spokoju go wymienie.
MARIUSZ.B - 31 Sie 2010, 22:17

Spróbuj psiknąć na pasek jakiegoś środka do uszczelek u mnie pomogło a wcześniej wymieniłem łożysko napinacza i rolkę prowadzącą :głowąwmur:
Rebel - 31 Sie 2010, 22:23

portier napisał/a:
pasek? to czemu przestaje piszczec po psiknieciu w miejsce gdzie wchodzi ten walek w pompe?hmm raczej mi to na pasek nie wyglada ale dla spokoju go wymienie.

to wciśnij tam jakiegoś smaru. utrzyma się dłużej niż WD.

portier - 31 Sie 2010, 23:02

hmmm a moze mi ktos wytlumaczyc co tam moze piszczec? tak na samym wyjsciu tego walka..? to nie jest piszczenie ciagle tylko tak co 0,5s na jalowych...

[ Dodano: Wto Sie 31, 2010 23:02 ]
MARIUSZ.B, czemu sugerujesz pasek??

[ Dodano: Wto Sie 31, 2010 23:03 ]
rwiezel, np jaki smar?? mam pod reka tylko do lozysk:)

przemo_rsr - 31 Sie 2010, 23:08

bo piszczy zazwyczaj pasek, sprawdź jego napięcie, a łożyska dzwonią, huczą :-P
portier - 31 Sie 2010, 23:31

tylko gdyby to byl pasek to by nie przestawalo piszczec po psiknieciu na ten walek...

ok, wymienie pasek i sprobuje wcisnac smar tam gdzie psikalem wd, zobaczymy co bedzie.
dzieki

MARIUSZ.B - 1 Wrz 2010, 09:33

portier napisał/a:
MARIUSZ.B, czemu sugerujesz pasek??

Bo też mi się wydawało że piszczą mi jakieś elementy mechaniczne po czym okazało się, że to wina paska.

portier - 2 Wrz 2010, 11:01

MARIUSZ.B, i rwiezel, czapki z glow za diagnoze:) psiknalem na pasek takim silikonem w sprayu wlasnie do uszczelek.. i sru jak reka odjal, zrobilem 20km i cisza:)
w pon znajde chwile to wymienie tan pasek:) dzieki!!

przemo_rsr - 2 Wrz 2010, 14:06

portier, fajno, miłej zabawy :-P