Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Ubytek płynu do wspomagania

iurist - 29 Sie 2010, 12:19
Temat postu: [MK3] Ubytek płynu do wspomagania
hej

mam taką oto dolegliwość, ubywa mi płynu do wspomagania, prawdopodobnie wyciek na pompie. Czy w związku z tym pompa do wymiany? Przy skręcie kierownicy podczas postoju przy właczonym silniku, słychać buczenie pompy, Po dolaniu standardowego płynu 'stp Power Steering Fluid" ustaje...ale do czasu ..

ktoś miał podobną usterkę? :-)

drjanusz - 29 Sie 2010, 12:29

iurist napisał/a:
mam taką oto dolegliwość, ubywa mi płynu do wspomagania, prawdopodobnie wyciek na pompie
To nie widać czy cieknie??
Na max skręcie często pompa głośniej pracuje,ale jak po dolaniu płynu przestaje to jaki jest ten ubytek? Tam się leje strumieniem?

iurist - 29 Sie 2010, 12:37

na pompa jest mokra, podczas postoju kapie z niej, po wlaniu takiej buteleczki buczenie ustaje na ok 1,5 tyg
drjanusz - 29 Sie 2010, 12:48

No to na co czekasz,szukaj dobrej i wymień-bo Cie koszty uzupełniania zjedzą,taniej będzie wymienić na sprawną(a to Cie nie ominie) ;-(
Marcinowaty - 29 Sie 2010, 13:03

Uszczelnienie na wałku pompy padło. Mam to samo, przez rok dolewam litr Hipola ATF i koszty mnie nie zjadły :)
mechcom - 29 Sie 2010, 13:04

pompa do wymiany :-P bo z tej juz nic dobrego nie bedzie
iurist - 29 Sie 2010, 13:13

regeneracja tez wchodzi w grę ?

[ Dodano: Nie Sie 29, 2010 13:16 ]
Marcinowaty napisał/a:
Uszczelnienie na wałku pompy padło. Mam to samo, przez rok dolewam litr Hipola ATF i koszty mnie nie zjadły :)
no wporządku tylko pewnie wlewasz a dołem wyciekaa :D więc chyba lepiej wymienić
mechcom - 29 Sie 2010, 13:53

iurist napisał/a:
regeneracja tez wchodzi w grę ?

taniej wyjdzie kupic inna pompe :yes: