Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] Naprawa pod這gi

szuwar - 22 Sie 2010, 18:38
Temat postu: [MK3] Naprawa pod這gi
siemka
dzisiaj rozebra貫m wnetrze mojej fiesty zeby sprawdzic stan pod這gi, wyprac fotele, dywan, kanape itd.
ogolnie pod這ga jest spoko od wewnatrz. progi troche sie sypia i nied逝go je wymienie.
zauwazylem dwie niebezpiecznie wygladajace dziury przy mocowaniu sruby od fotela. zar闚no u kierowcy jak i pasazera. chodzi o sruby tylne, zewnetrzne ze tak powiem. wszystko mam nadzieje widac na zdjeciach. moje pytanie jest nastepujace:

czy mozna kupic jakies reperaturki pod這gi? czy moze blacharz dosztukuje mi jakis kawa貫k blachy i zagwintuje miejsce na srube od fotela? czy moze wyciac te kawa趾i pod這gi z innej fiesty? gdyby ew. dalo sie dosztukowac te elementy to jakiej grubosci blacha sie nada?

oto fotki:

mi這 by by這 gdyby ktos rzuci� na to fachowym okiem i podpowiedzia� mi co dalej z tym robi� i czy warto w ogole ;)

i przy okazji... czy takie np. progi beda gotowe do wspawania? czy dziela sie na jakies progi wewnetrzne, zewnetrzne, poszycia? http://motoallegro.pl/ite...rda_okazja.html

z g鏎y dzieki za odpowiedzi i sorki jesli <by這> lub jesli pytania sa banalne ;)

pozdrawiam

jackrzec - 22 Sie 2010, 20:59

Reperaturki pod這gi raczej nigdzie nie dostaniesz, ale blacharz da rad�. Ci瞛ko troch� bo wypada bardzo blisko VINu. Blacha 1,5 i wyrze嬌i od nowa te otwory. Nakr皻ki musi wspawa� nowe. Ale mimo wszystko obawiam si�, 瞠 jak zacznie to wycina�, to wytnie p馧 pod這gi zanim dojdzie do zdrowej blachy. Co do prog闚, to te z linka to s� progi zewn皻rzne i na dodatek z fiesty 5d. Oczywi軼ie 瞠 s� progi wewn皻rzne, kt鏎e te� gnij� i to chyba bardziej ni� zewn皻rzne, bo jak w zewn. si� zrobi dziura i naleci wody, to ta powoduje gnicie progu wewn皻rznego, a woda wcale nie chce z tamt康 tak 豉two wylatywa�. Jak wytniesz pr鏬 zewn. to zobaczysz co si� dzieje, ale na 99% wewn皻rzny te� gnije.
szuwar - 22 Sie 2010, 22:17

np. tutaj http://www.czesci24.pl/in...ier-04891095/id sa zar闚no poszycia prog闚 jak i reperaturki. repereaturki to progi wewn皻rzne???
DziDzia - 26 Sie 2010, 09:36

szuwar napisa�/a:
repereaturki to progi wewn皻rzne???

Kiepsko wida�, ale wg mnie nie. S� to tylko kawa趾i progu zewn皻rznego.

pozdro :!:

TSRules - 26 Sie 2010, 16:59

zewn皻rzny na bank :ok: ale pod這ga niez豉 ja tam nawet swojej nie sprawdzam, po co mam sie denerwowa� :-P
jackrzec - 26 Sie 2010, 20:34

TSRules napisa�/a:
ale pod這ga niez豉
niez豉?! :yyy: To wg Ciebie z豉 jest wtedy gdy jej nie ma?
TSRules - 26 Sie 2010, 23:40

jackrzec napisa�/a:
niez豉?! :yyy: To wg Ciebie z豉 jest wtedy gdy jej nie ma?

spokojnie 瘸rtowa貫m przecie� :rotfl: :yes:

szuwar - 28 Sie 2010, 23:31

no ok. progi zewn皻rzne juz namierzy貫m ;)
co z wewnetrznymi? nie moge ich znalezc nigdzie w sieci. mozliwe ze nie ma ich na rynku i mozna je tylko rze嬌i� albo wyciac z innego auta?

przemo_rsr - 29 Sie 2010, 09:40

heh z fot widz�, 瞠 kolega ma zdrowsz� i do tego starsz� Fofi jak ja :|
diablo189 - 29 Sie 2010, 11:10

tylko tam uwazaj zeby ci blachy na blache nia nalozyl bo wtedy po roku znowu wszystko wyjdzie :-P