Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] Wzór tarcz licznika

dżolero - 11 Sie 2010, 21:15
Temat postu: [MK3] Wzór tarcz licznika
ma ktos wzory do druknięcia na tarcze do licznika do mk3 wersja z obrotkiem lub bez?szukałem ale niemoge znalesc
Peedro - 11 Sie 2010, 22:05

z moich zbiorów :-P

te z góry zmodyfikowane by me :-P

mixoske - 15 Wrz 2010, 20:59

na jakim papierze to najlepiej wydrukowac ?
Rebel - 15 Wrz 2010, 21:17

Ja bym użył raczej jakiejś folii.

Poczytaj w opisach aukcji na czym robią to sprzedawcy: klik, klik, i klik

kaps82 - 15 Wrz 2010, 21:43

możesz też wyciąć laserem na plexie jest masa plex do grawerki laserem. robiłem kilka tarcz takim sposobem i można uzyskać ciekawe efekty :-P
dżolero - 20 Wrz 2010, 20:30

nakleiłem.. lecz zepsulem wskazniki;/;/
Rebel - 21 Wrz 2010, 17:05

dżolero napisał/a:
nakleiłem.. lecz zepsulem wskazniki;/;/

wskaźniki czy wskazówki...

dżolero - 27 Wrz 2010, 16:31

no wskazówki po przekręceniu zapłonu opadaja i sie nie ruszaja...;/ a miło byc tak pięknie
Rebel - 27 Wrz 2010, 20:00

a jak tam wszystkie złącza?
dżolero - 27 Wrz 2010, 20:02

są ok. wg mnie. ale wyczytąłem na forum civica ze mozliwe iz za mocno wcisnełem wskazówki. jak sie pogoda poprawi bo teraz to leje od niedzieli az do srody to postaram sie ogarnąć temat..
Pele - 28 Wrz 2010, 18:15

dżolero napisał/a:
mozliwe iz za mocno wcisnełem wskazówki.

Jeśli wskazówki opadają to znaczy że mają luz do poruszania się ... zapewne wcisnąłeś je byle jak i o takim czymś jak kalibracja nie słyszałeś ??

dżolero - 28 Wrz 2010, 20:41

juz ogarnąłem wskaznik temp. jutro czas na reszte

[ Dodano: Sob Paź 02, 2010 11:26 ]
wszystko hasa jak należny. dzięki chłopaki

Bezimienny - 2 Paź 2010, 13:07

Tarcze Peedro zmodyfikowane lekko przezenie (w paincie ;/ )

bigel - 5 Lis 2010, 20:54

a co powiecie o tym?

http://allegro.pl/moman-i...1288469774.html

Rebel - 5 Lis 2010, 21:22

Kod:
! UWAGA !
— Cena nie zawiera inwertera niezbędnego do świecenia tarcz. Inwerter kosztuje 58 zł —
(również do nabycia u nas)

Nie za drogo za taki zestawik?

Maciem - 5 Lis 2010, 22:58

Wyglad jest nawet ciekawy i to podświetlanie ;D
Ale cena z kosmosu :rotfl:

bigel - 6 Lis 2010, 01:37

koleś mieszka w mojej rodzinnej wiosce,10 km ode mnie.zawsze moge podjechac i sie zapytac czy dałoby załatwic klubową zniżke.no przyznam że cena jest kosmiczna
CzaRmaX - 6 Lis 2010, 19:45

Jak to założysz to od razu z potencjometrem do przyciemnienia (nie ma go w zestawie ale można podłączyć) bo jak nie założysz to inaczej oczęta Ci w nocy wypali :D
No i musisz zostawić prawą żarówkę od podświetlenia bo w nocy wskazówki giną - chyba, że zrobisz sobie podświetlane.
Końcowy efekt jest fajny i mnie się podoba :)

A tak wygląda to u mnie we Fiestce w nocy i podświetlanie jest sporo przyciemnione w stosunku do oryginału:

Uploaded with ImageShack.us

Maher - 6 Lis 2010, 20:41

CzaRmaX napisał/a:
Jak to założysz to od razu z potencjometrem do przyciemnienia (nie ma go w zestawie ale można podłączyć) bo jak nie założysz to inaczej oczęta Ci w nocy wypali :D
No i musisz zostawić prawą żarówkę od podświetlenia bo w nocy wskazówki giną - chyba, że zrobisz sobie podświetlane.
Końcowy efekt jest fajny i mnie się podoba :)

A tak wygląda to u mnie we Fiestce w nocy i jest sporo przyciemnione w stosunku do oryginału:
[url=http://img831.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Pomyśl jeszcze nad czerwonymi wskazówkami, ładniej by sie komponowało :)

CzaRmaX - 6 Lis 2010, 22:58

Maher myślę o tym cały czas ale WIESZ - u mnie od ponad miesiąca boczki jeżdżą rozkręcone czekając na założenie elektryki, którą już dawno mam skompletowaną ale nie mam ostatnio w ogóle czasu na samochód. Licznik może sobie poczekać do wiosny - najpierw w wolnej chwili drzwi no i szukam też silnika bądź całego eśka w kiepskim stanie na swapa a to też zajmuje dużo, bardzo dużo czasu a w szczególności kiedy te pojeby z ogłoszeń tną totalnie i jak tylko popadnie w siusiaka, przez co tracisz nerwy i czas. Ostatnio pojechałem 70 km po silnik i znowu (już 3 raz) okazało się, że to nie ten ze zdjęcia z aukcji/ogłoszenia (tym razem na obrazku był 1.8TD 88KM a na miejscu 1.8TD 90KM Endura i jeszcze bez kilku podzespołów) i na sam koniec myślałem, że gościowi wyp......... w ryja kiedy pytam się "no to ile" a on "850 zł" a na aukcji było 650 i jeszcze wmawiał, że tam takiej ceny nie było. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że było do niego kilkakrotnie dzwonione (nawet tego samego dnia) i zapewniał, że to ten silnik i cena 650 za cały z osprzętem. Jak jestem grzeczny to go zbluźniłem aż pojaśniało i ma szczęście, że się nie odezwał po mojej wiązance bo gdyby to zrobił, to jak jestem opanowany, to autentycznie bym temu cwaniakowi tak przy......., że po jednym strzale już by nie wstał :D . Normalnie jak teraz widzę kolejny silnik czy samochód to przechodzę traumę i się zastanawiam z czym ten sprzedający chce przyciąć sobie w kulki. :)

A wracając do mojego licznika to nawet teraz te wskazówki źle nie wyglądają tylko wkurza mnie ta poświata od żarówki na pozostałej części licznika. Może aby było mniej zabawy to pomaluje je jakąś farbą uv i dam inną żarówkę. Koncepcji kilkanaście jest bo przecież kilka osób opisywało już na tym forum swoje zabawy i doświadczenia w upiększaniu liczników :)

Maher - 8 Lis 2010, 12:44

Nie miałem na myśli że teraz tylko abyś wogule coś takiego wzioł pod uwage ale widze że też myślałeś na ten temat więc jest spoko ;) :ok:

A co zrobisz z takimi ludzmi, byś mu wytłumaczył recznie swoją racje ale przez to mogłbyś mieć problemy z prawem, no chyba że świadków nie było hehe :)

Teraz coś kupic dobrego a szczególnie silnik jest cholernie trudno...

Pozdrawiam i powodzonka w poszukiwaniach :)

mateuszdrums - 18 Mar 2011, 22:10

cześć. czy ten wzór tarcz licznika, ktory podał "peedro" można normalnie wyciąć i nakleic bezposrednio na zegary czy trzeba jakos go pomniejszyc badz cos pozmieniac zeby wszystko dobrze swieciło i pokazywało na tarczy??
dżolero - 20 Mar 2011, 19:01

jest ok. tylko drukowac i wycinac.
mateuszdrums - 21 Mar 2011, 20:22

ok. dzieki za info :)
Morphinus8 - 17 Cze 2011, 06:06

A teraz moja wersja zegarów :P

zajawa - 8 Sie 2011, 15:43

Kurcze fajne te zegary:)
A nie ma ktoś do wydruku wersji do licznika bez obrotomierza i do 200km/h ??:)

Morphinus8 - 8 Sie 2011, 16:35

Do wersji bez obrotka pasują te, bo i tak naklejasz tylko na prędkościomierz i wskaźniki po prawej., a co do prędkości to będą przekłamywały dla "bezpieczeństwa", bo zamiast 100km/h pokażą 110km/h więc będziesz jeździć bezpieczniej.