|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Wymiana poduszki pasażera na półkę
mr_shelp - 7 Sie 2010, 10:51 Temat postu: [MK3] Wymiana poduszki pasażera na półkę Chciałbym pozbyć się ze swojego samochodu poduszki powietrznej pasażera (jest jakaś taka krzywa, możliwe, że już wystrzelona) i w jej miejsce zamontować półeczkę, jak to było w Fiestach z początku produkcji. Czy jest to w ogóle możliwe? Czy konieczne jest w tym wypadku wymienianie całego kokpitu, czy te półeczki są osobnym elementem, który łatwo można wymontować?
Marcinowaty - 7 Sie 2010, 11:01
Myślę że nie nastręczy ci to problemu
szynszyl - 7 Sie 2010, 12:30
może byś takl zasilanie odciął najpierw?
mathieu8909 - 7 Sie 2010, 12:36
Jeśli jesteś laikiem w sprawach mechanicznych nie radzę ci sie za to zabierać, słyszałem o wielu wypadkach, zwłaszcza w punktach gdzie rozbierają samochody na części pierwsze. Z tym nie ma żartów, jak dostaniesz w łeb, to cie może nawet zabić!!!
mr_shelp - 7 Sie 2010, 15:50
Spokojnie, wiem, że przy poduszkach powietrznych trzeba zachować szczególną ostrożność. Ale w dalszym ciągu nie mam odpowiedzi na pytanie, czy należy wymienić cały kokpit czy wystarczy usunąć poduszkę i wstawić półkę. No i, rzecz jasna, jak to zrobić.
odyniec - 8 Sie 2010, 03:37
usuwasz poduszkę i wstawiasz kieszeń na ten wymiar. Auta po 94-95r mk3 miały taki kokpit a nie wszystkie miały poduszki - z takiej właśnie powinieneś sobie poszukać kieszeni.
bartek8915 - 8 Sie 2010, 19:46
Zgadza się wyjmujesz poduszkę i w miejsce poduszki wkładasz zaślepkę mam taką jakbyś chciał to mogę Ci odstąpić, napisz na pw
szynszyl - 8 Sie 2010, 20:46
chyba już jasne....
|
|