Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Fiesta mk3 z systemem KLR- co to za system?

draglukasz - 4 Sie 2010, 10:44
Temat postu: [MK3] Fiesta mk3 z systemem KLR- co to za system?
Witam!
sprowadziłem super fiestkę z niemiec o przebiegu 71000 km :) udokumentowany...
Jeździła nią jakaś starsza osoba. ale nie o to mi chodzi. w Aucie zainstalowany jest system KLR- nie wiem co to jest :/
autko ma 1.1 poj a buta jakby miało 1.5
może to jest ten czynnik.
Mam jakieś ulotki o tym systemia ale po niemiecku- z ulotki mam strone
http://www.twintec.de/ind...klr&sub=technik
ale po niemiecku nie umie czytać
chce tą fiestkę sprzedać ale nie wiem jak w ogłoszeniu napisać co to za system...
KLR...
Mam fakturę że w 2005 roku był ten system zainstalowany przez serwis forda

MARIUSZ.B - 4 Sie 2010, 10:57

To chyba mocy raczej nie daje, wprost przeciwnie :)
http://translate.google.p...nik&sl=de&tl=pl

draglukasz - 4 Sie 2010, 11:01

dzięki za odp. Dziwne bo to moja 2 fiesta o tej samej poj. i ta jest dużo mocniejsza...
MARIUSZ.B - 4 Sie 2010, 11:03

Pewnie w lepszym stanie.
Nikuś - 4 Sie 2010, 11:07

Po 3 minutach google'owania wyskoczyło kilka pozycji, m.in. ta:
http://www.proz.com/kudoz...egulierung.html

czyli podsumowując: regulator pracy zimnego silnika.

draglukasz - 4 Sie 2010, 11:08

moja zk3 z 1993 roku miała 270 000 przebiegu a ta ma 71000 ;)

[ Dodano: Sro Sie 04, 2010 11:10 ]
Nikuś napisał/a:
Po 3 minutach google'owania wyskoczyło kilka pozycji, m.in. ta:
http://www.proz.com/kudoz...egulierung.html

czyli podsumowując: regulator pracy zimnego silnika.

dzięki- wiemy o co chodzi...

JoeMix - 4 Sie 2010, 11:26

draglukasz napisał/a:
a ta ma 71000
A świstak siedzi i zawija te sreberka przy okazji cofając liczniki,,,
draglukasz - 4 Sie 2010, 11:28

JoeMix napisał/a:
draglukasz napisał/a:
a ta ma 71000
A świstak siedzi i zawija te sreberka przy okazji cofając liczniki,,,

Przyjacieku mam ks. ser. i faktury...

JoeMix - 4 Sie 2010, 11:37

No w 2005 roku był montowany ten system to daje od tamtej pory jakieś 40 km dziennie, tyle to ja do pracy robię w jedną stronę a auto pewnie ma więcej jak 5 lat,,,
draglukasz - 4 Sie 2010, 11:44

JoeMix napisał/a:
No w 2005 roku był montowany ten system to daje od tamtej pory jakieś 40 km dziennie, tyle to ja do pracy robię w jedną stronę a auto pewnie ma więcej jak 5 lat,,,

w 2005 roku przebieg był 61000 km jest w ks serw, i na fakturze... autem jeździł dziadek niepełnosprawny... jeździł rzadko- co w tym dziwnego człowieku??

bidżej - 4 Sie 2010, 12:51

ciekaw jestem po co w ogóle ten KLR :-P

draglukasz, a nie jest dziwne, że auta z Niemiec to w 100% niejeżdżone, garażowane igiełki od babć i dziadków? wierzysz w to? a co do książki - nawet przyjmując, że jest prawdziwa, to wpisany został do niej stan licznika - a że licznik jest pięciocyfrowy, to trudno gy

jackrzec - 4 Sie 2010, 13:31

Też to mam w swojej 1,3. Niemcy to montowali, żeby spełnić normy Euro2, bo w np 1,3 już nie było w 95 tych śmiesznych rurek od napowietrzania spalin. U mnie w każdym bądź razie jest to ustrojstwo i nawet jest to wbite w niemiecki dowód. Mocy to nie dodaje ani nie odbiera - to jest tylko po to żeby spaliny spełniały wyższe normy.
drjanusz - 5 Sie 2010, 00:26

bidżej napisał/a:
draglukasz, a nie jest dziwne, że auta z Niemiec to w 100% niejeżdżone, garażowane igiełki od babć i dziadków? wierzysz w to? a co do książki - nawet przyjmując, że jest prawdziwa, to wpisany został do niej stan licznika - a że licznik jest pięciocyfrowy, to trudno gy

No to mam autentyczny przebieg Cieniasa z 94" roku-64tyś.km i co Ty na to :hahaha:
Autko mojej teściówki-serwisowane przezemnie i daje głowe autentyczności przebiegu-ma je od nówki :-P

wojtwit - 8 Sie 2010, 01:49

ja ty miesiącu w swojej zobaczę 5 zer a podejrzewam ze moi poprzednicy też widzieli 00000 na liczniku, ale najważniejsze jest to ze dalej jeździ pomimo kilkukrotnego przekręcenia się licznika, to czołg a nie auto;)