|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [Inny] Problem z alternatorem
Freeman - 21 Lip 2010, 21:32 Temat postu: [Inny] Problem z alternatorem Witam. Pojawił mi się dziwny problem. Jadąc samochodem żarzy mi się kontrolka ładowania i po jakimś czasie wyłącza się radio oraz wskazówka obrotka opada do zera. Wystarczy, że puszczę gaz i wcisnę hamulec i wszystko wraca do normy, ale problem wraca po puszczeniu sprzęgła. Dzisiaj po 20 km jazdy auto na 5 biegu zaczęło się jakby dusić. Pasek klinowy mam naciągnięty.Alternator nie jest też poluzowany. Na koniec miałem rozładowany akum.
przemek - 21 Lip 2010, 22:03
Altek do wymiany,padły diody,naprawa średnio opłacalna.
jackrzec - 22 Lip 2010, 08:17
przemek napisał/a: | Altek do wymiany,padły diody,naprawa średnio opłacalna. | Dokładnie - miałem to samo. Nieopłacalna tym bardziej że na allegro kupiłem altka po regeneracji (wszystko wymienione) za 100 zł
Freeman - 22 Lip 2010, 12:29
Ok. Dzięki. Trzeba będzie wybrać na zakupy.
eden13 - 22 Lip 2010, 19:06
Czemu nieopłacalne? przecież ten mostek prostowniczy na ktorym są diody kosztuje na allegro 30zł. To jest mniejszy koszt od 100zł. Ja jak mialem ze swoim problem to też kupiłem uzywany ale jakbym był pewny ze to te diody to bym je wymienił
jackrzec - 22 Lip 2010, 20:53
No tak, ale jak kupisz altek po regeneracji, to masz nowy mostek, regulator ze szczotkami, łozyska, wszystkie śruby, koło pasowe i gwarancje na rok.
|
|