Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] Brak świateł mijania i brzęczyka otwartych drzwi

baku250 - 9 Lip 2010, 07:49
Temat postu: [MK4] Brak świateł mijania i brzęczyka otwartych drzwi
Witam, wczoraj wysiadły mi światła mijania, i brzęczyk informujący o otwartych drzwiach. Brzęczyk nie chodzi w zadnej pozycji. Na kostkach lamp mijania niema prądu, pozycje świecą długie też. Gdzie jest umiejscowiony ten brzęczyk??
JoeMix - 9 Lip 2010, 08:11

baku250 napisał/a:
Gdzie jest umiejscowiony ten brzęczyk
W skrzynce z bezpiecznikami robi za jeden z przekaźników,,, bezpiecznik sprawdziłeś? Brzęczyk nie ma nic do świateł, to że nie działa jest efektem awarii świateł mijania
baku250 - 9 Lip 2010, 11:26

wszystkie bezpieczniki ok. odkryłem ze nie działa też styk w drwiach kierowcy lampka sie nie zapala. a jakie oznaczenie mają przekaźniki śwateł?? bo jak zapalm zadnego tyknięcia nie słychać. ciekawe dlaczego drogowe są ok.
JoeMix - 9 Lip 2010, 15:02

Bo w mk4 drogowe to inna żarówka zupełnie, gdzieś jest temat z rozpiską bezpieczników i przekaźników jak mi się wydaje,,,
baku250 - 9 Lip 2010, 17:13

Dobra opanowane w jednej lampie styki za lużne a w drugiej zarówka padła. a ze auto nowe to zgłupiałem. Dzięki za pomoc. Teraz musze sie uporać z odcinką przy 3,5 tys na postoju i w czasie jazdy :sad:
bidżej - 9 Lip 2010, 17:40

:zalamka: myślałem, że najpierw się sprawdza takie oczywiste rzeczy..

co do odcinki - wyczyść przepływomierz.

a jeśli krańcówka drzwi kierowcy nie działa, to piszczyk też nie będzie (bo niby skąd ma wiedzieć czy drzwi są otwarte?). do czyszczenia - powinno pomóc.

baku250 - 10 Lip 2010, 14:05

Krańcówka wyczyszcona i pomogło. Przepływkę też wyczyściłe ale nic sie nie zmieniło.