|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK6] Antena sirio triflex w Mk6
francesco - 29 Cze 2010, 20:25 Temat postu: [MK6] Antena sirio triflex w Mk6 Witam forumowiczy,
zbieram sie do zakupu anteny sirio triflex, jednakze mam watpliwosci:
- czy antena wejdzie w fabryczny otwor na dachu bez dodatkowego pilowania
- czy na grubosc sie zmiesci
- czy nie bedzie odstawac za mocno do pionu.
Jesli ktos z Was montowal taka antenke u siebie i ma cenne wskazowki, a najlepiej fotke jak prezentuje sie taka antenka w Fiescie, bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
DemptD - 29 Cze 2010, 20:41
francesco, chcesz tą antene do cb?
francesco - 1 Lip 2010, 20:32
Tak, uzywalem takiej wczesniej i bylo ok Nie znam innych anten tego typu, ktore mialby 2 funkcje w sobie (cb/fm) i daloby sie je zamontowac w standardowy otwor na dachu.
MARIUSZ.B - 1 Lip 2010, 22:01
To nie jest tak, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Patent fajny jestem ciekaw jak się CB na tym sprawuje.
DemptD - 1 Lip 2010, 22:12
miałem [nie]przyjemność zrobić sporo km z taką anteną w audi a6 avant z radiem President JohnnyII i powiem tyle, zasięg spoko jak ktoś jest blisko - antena idealna na miasto, na trasie słychać tyle co w mieście czyli szału nie robi bo zasięg w promieniu do 3km to na trasę ciutkę mało wg mnie
francesco - 7 Sie 2010, 23:34
W zwiazku z tym, ze triflex ma nienajlepszy kat dla aut z dziura w dachu umieszczona z przodu (czytaj fiesta), zamontowalem dzis sirio tajfun. Poki co jest w porzadku, jestem zadowolony (prosze nie czepiac sie, ze to nie antena 2 metrowa i nie zbiera z 30 km). Radio (muzyczne, nie cb) z kolei odbieram przez antenke wewnetrzna, ktora umiescilem na przedniej szybie, przy samej konsoli.
Po dzisiejszych przejechanych trasach w miescie moge uznac inwestycje za udana
pozdr
|
|