Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK4] Kolor podswietlenia zegarów

matt6969 - 24 Cze 2010, 11:30
Temat postu: [MK4] Kolor podswietlenia zegarów
Witam jakie macie pomysły na zmianę koloru podświetlenia z zielonego na czerwony w mk4? Czy muszę wymieniać szybkę czy są inne możliwości?
JoeMix - 24 Cze 2010, 11:39

:9: Jak szybka jest zielona no to raczej,,,
DemptD - 24 Cze 2010, 15:27

szybka jest niebieskawa gy w połączeniu z kolorem rasowej markowej żarówy made by Ford wychodzi zielony :D w połączeniu z biała dioda wychodzi turkusowy :P a czerwone podświetlenie odradzam, rodzice mieli w ałdi i strasznie męczyło oczy w nocy..
zimzia - 24 Cze 2010, 17:46

DemptD napisał/a:
szybka jest niebieskawa gy

szybka jest zielona :P zmieniając podświetlenie będziesz musieć ją wyłamać bo jest połączona z obudową

Marcin - 24 Cze 2010, 17:53

szukaj a znajdziesz jak wygląda w różnych kolorach, ja mam na biało
matt6969 - 24 Cze 2010, 18:24

Okey w takim razie interesuje mnie w jaki dokładnie uzyskałeś biały efekt podświetlnia
Bit1 - 24 Cze 2010, 18:29

matt6969 napisał/a:
Okey w takim razie interesuje mnie w jaki dokładnie uzyskałeś biały efekt podświetlnia

Możesz tak: http://www.fiesta.abla.piwko.pl/mod_podswietl/
lub wyłamać szybkę (tą zieloną) i zamiast żarówek zamontować białe diody

DemptD - 24 Cze 2010, 19:51

zimzia przy połączeniu zielonego z białym robi się niebieski? zawsze mnie uczyli i sprawdzałem i połączenie niebieskawego z żółtą żarówka daje zielony efekt gy zreszta widac to po papierku w zegarku z mk3 najlepiej jaki kolor jest gy
zimzia - 25 Cze 2010, 08:46

DemptD napisał/a:
zimzia przy połączeniu zielonego z białym robi się niebieski? zawsze mnie uczyli i sprawdzałem i połączenie niebieskawego z żółtą żarówka daje zielony efekt gy zreszta widac to po papierku w zegarku z mk3 najlepiej jaki kolor jest gy

ale :P szybka jest zielona :V: gdzieś w skrzynce leżą jeszcze kawałeczki

DemptD - 25 Cze 2010, 09:05

wyjmowałem u siebie i była turkusowa gy zreszta mało ważne :D
przemo_rsr - 27 Cze 2010, 02:25

DemptD, ma racje to nie jest do końca zielony, h.. wie jaki to kolor :rotfl:
zimzia - 27 Cze 2010, 15:02

może w mk3 jest turkusowa a mowa jest o mk4
przemo_rsr - 1 Lip 2010, 23:24

MK4 to nie MK3 więc może i jest zielona :)
anthony - 25 Lut 2012, 14:55

Kolejny wątek z którego nic nie można wywnioskować. W zegarku mojej MK4 nie ma żadnego filtra. Na płytce zegarka są 3 diody Super Flux (tu znajdziesz jak wyglądają) w tym 2 zielone i 1 czerwona. Zielone podświetlają zegarek, czerwona jest od jakiejś kontrolki (myślę że kontrolka pompki paliwa). Nie wiem co zrobić żeby świeciło mi na czerwono. Zielony kojarzy mi się niemiło z polonezem. Wolę styl VW/AUDI. Co proponujecie?

--------------
Czy w MK4 zegary są z pleksii i można bez problemu je podświetlić od spodu sposobem jak Alba?
Czy podświetlenie z góry (tak jak w standardzie) można zrobić diodowe? i czy koniecznie musi być dioda w końcówce 1CP? Nigdzie niebieskich nie mogę dostać, ze zwykłymi żaróweczkami też jest problem.

Liczę na rzetelne odpowiedzi i na temat. Nie piszcie "Szukanie nie boli" nigdzie nie ma konkretów na temat MK4 bo jak coś to są ale MK3

JoeMix - 25 Lut 2012, 15:06

anthony napisał/a:
Kolejny wątek z którego nic nie można wywnioskować. W zegarku
No nie można bo temat dotyczy zegarów a nie zegarka,,,
anthony napisał/a:
Nie wiem co zrobić żeby świeciło mi na czerwono
Wymontować 2 zielone diody Super Flux i zamontować czerwone,,,
anthony - 25 Lut 2012, 15:20

No tak tu nie ma nic o zegarku, chodziło mi, że wszędzie piszą, że wymienić filtr i po sprawie nawet pisząc o zegarku.

Czy przylutownie niebieskiego LEDa w miejsce żarówek na nóżce 1CP i wyjęcie filtra załatwi sprawę podświetlenia? Czy muszę koniecznie kombinować z tą stopką oryginalną? Mam oberwane kołki mocujące.