Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Brak wolnych obrotów

rene - 22 Cze 2010, 19:13
Temat postu: [MK3] Brak wolnych obrotów
Witam Serdecznie, posiadam fieste 1.1 91 rok mk3.

Zwracam sie z nastepujacym problemem, gdyz juz mnie delikatnie mowiac szlag trafia... Otoz silnik nie ma w ogole wolnych obrotow, rzuca nim, gasnie, myslalem, ze to swiece, wymienilem, kable, wymienilem, lecz problem nie zniknal, podlozylem pod sterowanie gazem maly element aby w ogole dalo sie tym jakos toczyc :(. Silnik lapie obroty i wolne obroty sa na poziomie 1500 ale nie gasnie, natomiast gdy wciskam gaz przydusza sie i dopiero delikatne operowanie gazem powoduje wchodzenie na obroty, przy czym w czasie prob jazdy nie ma sily i gasnie, po prostu go zadusza, sprawdzilem filtr paliwa i na wylocie z niego cisnienie jest wiec to chba nie filtr, aktualnie nie posiadam innego pojazdu i ten jest mi bardzo potrzebny do pracy, gdyby ktos spotkal sie z problemem prosze o pomoc.

kuba87 - 22 Cze 2010, 19:38

gdzies ma nieszczelność
lub cpp uszkodzony

rene - 22 Cze 2010, 19:53

Tak tylko ja niestety nie wiem co to jest cpp... owszem, potrafie wiele sam naprawic, ale to mnie przeroslo niestety, prosze pomozcie
bidżej - 22 Cze 2010, 20:12

1. temat wątku
2. szukajki się nie chce użyć albo chociaż przejrzeć FAQ w elektryce i mechanice, nie? wszystko jest napisane jak krowie na rowie, są nawet obrazki i zdjęcia...