Forum FiestaKlubPolska -

Silniki diesla - [MK4] Filtr stożkowy w 1.8 D

deszka - 16 Cze 2010, 12:45
Temat postu: [MK4] Filtr stożkowy w 1.8 D
Witam :hihihi:
Mam pytanko czy po zmianie filtru zwykłego na stożkowy w 1.8 D 60 KM coś da?chodzi mi o moment obrotowy przy wyprzedzaniu i jak będzie się silnik zachowywać, szukałem na forum postów ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.pozdrawiam

arecki - 16 Cze 2010, 13:22

sam stożek nic Ci nie da poza paroma punktami respektu i ladniejszym odgłosem spod maski
kamil wolski - 16 Cze 2010, 16:32

Gówno tam ładniejszy odgłos spod maski. Nie da Ci nic poza nieco większą ilością powietrza, przy czym jeśli się nie mylę 1.8D nic z tym powietrzem nie zrobi bo chyba nie ma żadnych urządzeń zwiększających dawkę na bieżąco względem wzrostu ilości powietrza. Tak więc da Ci jedynie wygląd pod maską a nie pomoże, może jedynie przeszkadzać. Jeśli Ci za wolno to albo swapuj 1.8TD albo zmień auto, bo z wolnossaka to nic nie urzeźbisz.
Żółwik Tuptuś - 16 Cze 2010, 20:11

Jak nie da jak da .

Stożek dużo gorzej filtruje , od zwykłego wkładu , czyli osiągniesz skrócenie żywotności silnika . Jak to masz na celu to montuj i ciesz się uzyskaniem zamierzonego efektu .

JoeMix - 16 Cze 2010, 21:06

deszka napisał/a:
filtru zwykłego na stożkowy w 1.8 D 60 KM
Ty zobacz jak wygląda filtr od benzyny, a jak od diesla,,,
ramses123 - 16 Cze 2010, 22:35

filtr stożkowy w 1.8 d to wieś tuning w najczystszej postaci, szkoda pieniędzy i silnika, nic na tym nie zyskasz in plus.
deszka - 17 Cze 2010, 10:49

ramses123 napisał/a:
filtr stożkowy w 1.8 d to wieś tuning

nie miałem to na myśli ale spoko :P chciałem się dowiedzieć czy coś by ten filtr dał
podziękował :) :odlot: