|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Wentylator chłodnicy, tylko jeden bieg - 1.4 TDCi
marcinx00 - 9 Cze 2010, 23:13 Temat postu: [MK6] Wentylator chłodnicy, tylko jeden bieg - 1.4 TDCi Czy w swoich autach z silnikami 1.4 TDCI macie 2 biegi prędkości dmuchawy chłodnic? pytam bo u mnie mam tylko jedna predkosć i jak włączę klimę wiatrak pracuje na pełnych obrotach,
czy czasami nie powinno byc to podłaczone przez jakiś moduł lub ten rezystor czy jak to sie zwie takie cudo zielone w obudowie wentylatora poże zamiast kostki prosto w silnik wentylatora powinno to przechodzić przez ten rezystor i dopiero do dmuchawy?
Proszę o jakieś fotki jak u was jest podłaczone.
JoeMix - 10 Cze 2010, 07:21
marcinx00 napisał/a: | jak włączę klimę wiatrak pracuje na pełnych obrotach | choć i by były 3 biegi to jak włączasz klimę to wentylator chłodnicy (nie dmuchawa) załącza się zawsze na MAX, (przynajmniej w tych autach co widziałem)
marcinx00 - 10 Cze 2010, 16:12
ja w c-max miałem tak ze po włączeniu klimy wiatrak chodził na wolniejszych obrotach dopiero jak silnik miał wysoką temperaturę włączał sie szybciej, tak samo mam w meganie i w peugotach 1.6 hdi
ElGrey - 10 Cze 2010, 17:51
ten typ tak ma, klima wymaga duzego oddawania ciepla wiec wetylator chodzi z pelna moca, zwlaszcza na postoju a 2 bieg tez pewnie ci dziala tylko nie slyszysz tego, bo pracuje praktycznie bezszelestnie i najczesciej podczas jazdy kiedy masz lepsze oddawanie ciepla przez chlodnice
marcinx00 - 10 Cze 2010, 20:27
a czy macie kabel podłaczony bezposrednio do wiatraka czy przez jakiś moduł?
ElGrey - 11 Cze 2010, 06:34
bezposrednio, nie wiem przy pomocy czego jest sterowany wentylator
|
|