|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Lewarek skrzyni biegów - wymiana
krystian29 - 9 Cze 2010, 20:41 Temat postu: [MK3] Lewarek skrzyni biegów - wymiana witam mam pytanie jak wymienić lewarek skrzyni biegów bo wczoraj gdy wracałem z pracy stanąłem na skrzyżowaniu i już nic więcej nie udało mi się zrobić okazało się ze ten wodzik od lewarka który biegnie do skrzyni pękł i mam zamiar kopic używkę na allegro no i kolejne pytanie czy będzie pasował z fiesta 1.1 oto link http://moto.allegro.pl/it...any_biegow.html
kazio-n - 9 Cze 2010, 20:59
Powinien, a wręcz musi pasować. Taka sama skrzynia przecież. Kiedyś też miałem problem bo się ułamał, winny temu jest fakt, że ten przegub nie jest w żaden sposób osłonięty - dostaje się woda, sól, piasek itp; itd. Ja od czasu do czasu aplikuje w ten przegub na drążku odrdzewiacz.
krystian29 - 10 Cze 2010, 21:26
kazio-n napisał/a: | Powinien, a wręcz musi pasować. Taka sama skrzynia przecież. Kiedyś też miałem problem bo się ułamał, winny temu jest fakt, że ten przegub nie jest w żaden sposób osłonięty - dostaje się woda, sól, piasek itp; itd. Ja od czasu do czasu aplikuje w ten przegub na drążku odrdzewiacz. | a morze da się pospawać ten przegub bo nie umiem się do kolesia do dzwonić a nigdzie indziej tego niema
[ Dodano: Czw Cze 10, 2010 21:28 ]
kazio-n napisał/a: | Powinien, a wręcz musi pasować. Taka sama skrzynia przecież. Kiedyś też miałem problem bo się ułamał, winny temu jest fakt, że ten przegub nie jest w żaden sposób osłonięty - dostaje się woda, sól, piasek itp; itd. Ja od czasu do czasu aplikuje w ten przegub na drążku odrdzewiacz. | o dzięki dziś walczyłem z wyjęciem starego lewarka trochę męczarnia biorąc pod uwagę fakt braku kanału + temperatura na dworze i przeklęte komary
kazio-n - 10 Cze 2010, 21:44
Jak bez kanału wyjąłeś ten lewarek ? On jest od spodu przykręcany, do tego osłonięty ta blachą aluminiową.
krystian29 - 11 Cze 2010, 07:17
kazio-n napisał/a: | Jak bez kanału wyjąłeś ten lewarek ? On jest od spodu przykręcany, do tego osłonięty ta blachą aluminiową. | nie jest osłonięty śruby 4 z góry odkręcasz i już go masz większy problem pojawia się zęby wykręcić mocowanie cięgna ponieważ od czoła do spodu silnika masz kilka cm
bartek8915 - 11 Cze 2010, 15:29
przed wyjmowaniem wrzuć 4
krystian29 - 11 Cze 2010, 16:48
bartek8915 napisał/a: | przed wyjmowaniem wrzuć 4 | ha ha ciekawe jak mam wrzucić 4 skoro wo-gule nie umiem nic zrobić ale juz ok kupiłem cały lewarek używkę za 60 zł wymieniłem i działa ale z wyregulowanie to nie jest problem palcami da się wyczuć czy jest na luzie czy na biegu bardzo prosto pozdrawiam i dziękuję za rady
|
|