|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK3] Znoszenie na lewo i prawo, niestabilna jazda - 1.8 16V
kamilocha1 - 6 Cze 2010, 23:36 Temat postu: [MK3] Znoszenie na lewo i prawo, niestabilna jazda - 1.8 16V witam;D
mam pytanie do znawców tematu.
podczas dawania mu duzo gazu (szybkiego startu, wymijania) samochod lata po drodze i znosi go przewaznie na lewo. po odpuszczeniu gazu albo zmiany biegu na wyzszy samochod znowu ciepie na prawo i przyznam ze jest trudny do okiełznania.
tuleje i sworznie wymienialem na febi 2 miechy temu, zbierznosc robiona zaraz po wymianie,
niewiem w czym szukac przyczyny a wymiana czesci krok po kroku zaduzo kosztuje..
dzieki za odpowiedzi z góry ;d
jackrzec - 7 Cze 2010, 08:29
na 99% tulejki wachaczy (na mój gust z prawej strony, ale różnie to może być). To nic że były wymieniane. Nawet jak by to był motorcraft to i tak moga padnąć.
Freeman - 7 Cze 2010, 09:08
jackrzec napisał/a: | na 99% tulejki wachaczy | miałem to samo i właśnie wachacz był winowajcą
Miły - 7 Cze 2010, 09:29
u mnie taka sytuacja miała miejsce przy wyrobionym drążku kierowniczym... poruszaj rękami kołem na boki... jak będzie luz i będzie pukać, to znaczy że albo końcówka drążka, albo drążek albo też cała przekładnia...
kamilocha1 - 7 Cze 2010, 15:58
kierownica jest tak jakby w innych pozycjach. raz prosto raz troche skrecona przy takim samym torze jazdy. niekeidy wystepuje takie pukniecie taki jakby przeskok. mialem wrazenie jakbym mial jedno kolo odkręcone.. bylem teraz na podnosniku ruszalem kolami patrzylem czy maglownica dokrecona i krzyzak. kola tez dokrecone byly.
szlag mnie juz trafiqa z tym padlem;/ jak juz silnik igła to wyskakuja jakies dziadostwa
ivanek - 7 Cze 2010, 16:54
Masz takie same wahacze ?
kamilocha1 - 7 Cze 2010, 16:58
takie same
jackrzec - 7 Cze 2010, 18:45
a ja Ci radzę pojechać na szarpaki. Za 20 zł sprawdzi Ci wszystko. I tak obstawiam tulejki.
kamilocha1 - 7 Cze 2010, 21:08
pojechalem i jak mi szarpało to wypadła mi zwrotnica ze sworznia;/ co sie wstydu najadłem to masakra... wiec teraz bede to musial zrobic do pozadku... ale zeby sie srubka sama odkrecila no to ja niewiem... dobrze ze na trzepaczce a nie przy 100 na godzine..
nie ma ktoś dłuższej półośki z 1.1 po 94 roku ze slaska?
|
|