Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [MK3] Znoszenie na lewo i prawo, niestabilna jazda - 1.8 16V

kamilocha1 - 6 Cze 2010, 23:36
Temat postu: [MK3] Znoszenie na lewo i prawo, niestabilna jazda - 1.8 16V
witam;D
mam pytanie do znawców tematu.
podczas dawania mu duzo gazu (szybkiego startu, wymijania) samochod lata po drodze i znosi go przewaznie na lewo. po odpuszczeniu gazu albo zmiany biegu na wyzszy samochod znowu ciepie na prawo i przyznam ze jest trudny do okiełznania.

tuleje i sworznie wymienialem na febi 2 miechy temu, zbierznosc robiona zaraz po wymianie,
niewiem w czym szukac przyczyny a wymiana czesci krok po kroku zaduzo kosztuje..

dzieki za odpowiedzi z góry ;d :piwkowanie:

jackrzec - 7 Cze 2010, 08:29

na 99% tulejki wachaczy (na mój gust z prawej strony, ale różnie to może być). To nic że były wymieniane. Nawet jak by to był motorcraft to i tak moga padnąć.
Freeman - 7 Cze 2010, 09:08

jackrzec napisał/a:
na 99% tulejki wachaczy
:yes: miałem to samo i właśnie wachacz był winowajcą
Miły - 7 Cze 2010, 09:29

u mnie taka sytuacja miała miejsce przy wyrobionym drążku kierowniczym... poruszaj rękami kołem na boki... jak będzie luz i będzie pukać, to znaczy że albo końcówka drążka, albo drążek albo też cała przekładnia...
kamilocha1 - 7 Cze 2010, 15:58

kierownica jest tak jakby w innych pozycjach. raz prosto raz troche skrecona przy takim samym torze jazdy. niekeidy wystepuje takie pukniecie taki jakby przeskok. mialem wrazenie jakbym mial jedno kolo odkręcone.. ;/ bylem teraz na podnosniku ruszalem kolami patrzylem czy maglownica dokrecona i krzyzak. kola tez dokrecone byly.
szlag mnie juz trafiqa z tym padlem;/ jak juz silnik igła to wyskakuja jakies dziadostwa ;/

ivanek - 7 Cze 2010, 16:54

Masz takie same wahacze ?
kamilocha1 - 7 Cze 2010, 16:58

takie same
jackrzec - 7 Cze 2010, 18:45

a ja Ci radzę pojechać na szarpaki. Za 20 zł sprawdzi Ci wszystko. I tak obstawiam tulejki.
kamilocha1 - 7 Cze 2010, 21:08

pojechalem :-) i jak mi szarpało to wypadła mi zwrotnica ze sworznia;/ :cojest: co sie wstydu najadłem to masakra... wiec teraz bede to musial zrobic do pozadku... ale zeby sie srubka sama odkrecila no to ja niewiem... dobrze ze na trzepaczce a nie przy 100 na godzine..

nie ma ktoś dłuższej półośki z 1.1 po 94 roku ze slaska?