|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Zgrzytania przy kręceniu kierownicą
AeSeF - 2 Cze 2010, 10:03 Temat postu: [MK4] Zgrzytania przy kręceniu kierownicą Witam,
podczas kręcenia kierownicą w lewo slychać zgrzytanie, coś jakby nienasmarowana zębatka [ ] sprawdzałem płyn w zbiorniczku wszystko jest OK. Nie znalazłem zbytnio nic na forum, może ktoś ma pomysł . Aha zauważyłem to jak dzisiaj zjechałem z krawężnika dość wysokiego.
P.s. wersja ze wspomaganiem.
Dzięki za pomoc.
TSRules - 2 Cze 2010, 12:15
Od niskiego ciśnienia w oponach, łożyskach, gumach przy amorze, sprężynach, ewentualnie końcówka drążka, jeśli przy jeździe to przegub, ciężko wyczuć, we fifkach czasami se skrzypi- zgrzyta i przestaje najlepiej na szarpaki sie bujnąć, najgorsza opcja to zdychająca przekładnia kierownicza koszt zabójczy albo pompa
Miły - 2 Cze 2010, 13:24
a krzyżak?
diodalodz - 2 Cze 2010, 14:41
ja obstawiam na sworzeń albo łożysko mc persona . pierwsze potwierdzenie to ustąpienie dolegliwości po deszczach .jak wysycha skrzypi dalej .
hubi_2006 - 2 Cze 2010, 14:46
Jeśli słychać to wewnątrz to pisałem już o czymś takim na forum. W moim przypadku zgrzytało w okolicy mocowania kierownicy. Okazało się że dostało się tam nieco kurzu. Mechanicy napsikali tam WD40 i gó..o to dało. Zdjąłem kiere, poczyściłem wszystko sam i nasmarowałem na nowo- pomogło.
I jeszcze dopiszę, że u mnie pojawiło się to nagle podczas jazdy po rondzie.
AeSeF - 2 Cze 2010, 21:38
Cytat: | I jeszcze dopiszę, że u mnie pojawiło się to nagle podczas jazdy po rondzie. |
U mnie też pojawiło się to nagle i słychać to w kabinie, na twardej nawierzchni zwykłe zgrzyty, natomiast na piasku słychać jakby cały układ trzymał się jednej śrubki i tylko przy kręceniu w miejscu lub przy bardzo wolnej prędkości daje się to we znaki. Będę nad tym dumał. Dzięki Panowie za pomoc
|
|