Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK3] Powered by Milka! :) Kaspro

kaspro - 31 Maj 2010, 18:22
Temat postu: [MK3] Powered by Milka! :) Kaspro
uhm.. na początek witam wszystkich ;) przedstawiam więc swoją Milkę.

1 NICK: Kaspro
2. IMIĘ: Krzysiek
3. MODEL: Ford Fiesta mk3 'fancy'
4. WERSJA: -=-
5. ROCZNIK: MK3.5 1995
6. SILNIK: 1.1 50km
7. OPIS AUTA: Więc przygoda z Fiestą rozpoczeła się w piątek (28.05) Auto kupione całkowicie przypadkiem, wróciłem do domu i wlazłem na allegro z nudów pooglądać samochody, z ciekawości wpisałem okolice do 100km odemnie, cene do 2k no i znalazłem czerwonego diesla 3d 93r mk3, spisałem dane i prawdopodobnie bym po niego pojechał bo był w pięknym stanie, lecz oczy me przykuła właśnie Milka, powiem szczerze pojechałem oglądać ją tylko ze względu na kolor, na miejscu okazało się że auto w stanie b.dobrym, czyściutkie w środku, pod machą też a o rdzy nawet nie ma co wspominać bo jej nie ma :P i tak wraz z ojcem goniąc go (posiadanym jeszcze wtedy) oplem asconą wróciliśmy nim do domu :) Auto posiada 14calowe alu fele, opłacona do października br, jak wspomnialem wczesniej 2x poduche powietrzna i z wyposazenia to chyba tyle, no jest jeszcze licznik z obrotkiem.

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: umyta dokładnie,
b. mechaniczne: naprawione wkładki zamków od drzwi, wymienione wycieraczki przednie, zdarty niemiecki napis z tylnej szyby w stylu "czas na flirt", lewarek z kluczem trafiły pod maske
c. audio: 2x120W blaupunkt w półke i radio z wyjsciem aux + standarty w drzwiach
d. inne: 'pospawany' pastą do łatania tłumników - tłumnik

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: ukaże na fotach, zmiana zderzaków na czarne, wymiana prawego lusterka, wyeliminowanie rudych pryszczy, założenie świateł do jazdy dziennej, wyklepanie lekko uszkodzonej metalowej czesci zderzaka przedniego(auto od kobiety) polerka/woskowanie, lampy na tył z ciemnym kierunkiem
b. mechaniczne: filtry, oleje, reszta bez zmian (jak narazie)
c. audio: nowe radio
d. inne: owiewke na prawą szybę założyć, 4xChlapacze

10. FOTKI AUTA

a tak chcialbym aby wygladala (czarne zderzaki)

pozdrawiam!

Dragon21 - 31 Maj 2010, 19:29

no fajny samochodzik jeszcze tylko naklejki milka i będziesz mieć swoja czekoladkę hehe :rotfl:
kaspro - 31 Maj 2010, 19:54

hehe myslalem o tym wlasnie, ale nie bede przesadzał :P
odyniec - 31 Maj 2010, 20:18

myślałem, że o innej milce mowa,
ja osobiście bym wybrał diesla ;-)
a i pytanie za 100 ptk., gdzie kupiłeś to auto?

kaspro - 31 Maj 2010, 20:28

odyniec napisał/a:
ja osobiście bym wybrał diesla ;-)

mi akurat o silnik nie chodzilo, nie jezdze niewiadomo jak duzo wiec spalanie tez sie raczej nie liczy ;)

Cytat:
a i pytanie za 100 ptk., gdzie kupiłeś to auto?

auto kupiłem w miejscowości wielowieś, obok kaławy (lubuskie)
wcześniej jeździło gdzieś w okolicy Gorzowa wlkp (kupowane przez komis)
100pkt. dla mnie ? :D

odyniec - 31 Maj 2010, 22:26

Czyli w Deszcznie - tak 100 ptk. dla Ciebie. Auto to dość długi okres czasu stało pod Kościołem w Deszcznie - taka wioska pod Gorzowem. Nie raz na nie spoglądałem, nawet ładna była!
moci - 31 Maj 2010, 22:37

światła do jazdy dziennej czyli te diody ala Tesco tjuning
kaspro - 1 Cze 2010, 10:36

moci napisał/a:
światła do jazdy dziennej czyli te diody ala Tesco tjuning

a no wlasnie te diodty, tyle ze nie z tesco :P a jesli nie to po prostu dwie lampy w stylu halogenow. Zobaczymy jak to bedzie wygladac, jak nie za wiejsko to zostana :P

odyniec napisał/a:
nawet ładna była!

nie 'byla' a 'jest' ! :D hyh

Mościak - 1 Cze 2010, 10:55

Powinni Ci płacić za reklamę MILKI :)
kaspro - 1 Cze 2010, 11:16

Mościak napisał/a:
Powinni Ci płacić za reklamę MILKI

to samo stwierdził mój ojciec :P

DemptD - 1 Cze 2010, 12:32

gadaj z Adamusem niech Ci zrobi naklejke z logiem Milki i bedzie cacy :ok:
pP - 1 Cze 2010, 12:43

oryginalny kolor! powodzenia w użytkowaniu i niech się sprawuje :)
LOY - 1 Cze 2010, 13:59

smieszny kolor ..ale ze smiesznosci mozna zrobic temat :) ..to auto nigdy nie bedzie grozne ale moze byc zabawnie orginalne ..białe koła (lub przynajmniej te dekielki na biało ),gleba ,białe lampy tył ,białe migaczki i fajne naklejki moze MILKA atosport ..albo MILKA team :) jakis tłumik lub koncówka i bedzie zabawne orginalne autko ...i nie maluj malowanych zderzaków ..sa dobre
Mafios - 1 Cze 2010, 14:26

oj moze moze byc grozna pamietasz moja ? :)

http://www.polskajazda.pl...ord/Fiesta/6032

kaspro - 1 Cze 2010, 17:18

Mafios napisał/a:

http://www.polskajazda.pl...ord/Fiesta/6032

wlasnie o podobnym stylu mysle ;) bynajmniej zgadza sie zderzak przod i lampy z tylu :D , tyle ze u mnie zderzaki chce WSTAWIC czarne, a nie pomalowac :) a co do smiesznosci to bez przesady :P ladna koncowka wydechu, fele zostawiam takie jakie sa, a w glebe nie ide bo to ma byc auto uzytkowe, nad jezioro, w las, w gory i asfalt :) wiec obnizenie czy utwardzenie nie wchodzi w gre bo na tym zawiasie jezdzi sie super :) delikatniei powoli do przodu, plan jest taki - co pensja to dodatek do mili :)

Peedro - 1 Cze 2010, 20:59

Możesz zainwestować w springi z XR2i :> nie siądzie, może 1-2cm góra, a jeździ się o wiele przyjemniej :) szczególnie po zakrętach.
kaspro - 2 Cze 2010, 09:46

wszystko zalezy od funduszy ;) chwilowo mam problem z praca bo sobie 2 palce ucialem miesiac temu :P ale zszyli, czucie odzyskuje, od piatku moze juz wroce to bedzie sie zarabiac :) wtedy bedzie sie modyfikowac :)
Dragon21 - 2 Cze 2010, 18:34

dokładnie fundusze muszą być wiem jak jest u mnie chce się coś robić ale nie można bo kasy brak
odyniec - 2 Cze 2010, 23:41

Mafios, groźne to było pojawienie się usterki :)
Bezimienny - 6 Cze 2010, 18:31

Kupiłem swoją u tego samego gościa w Wielowsi, wiem bo jakiś czas temu zaglądaliśmy z kolesiami na allegro i widziałem ją, była u tego samego gościa , swoją drogą ładne fotki koleś robi bo po fotkach od razu chce sie zobaczyć auto na żywca, gratuluje zakupu oraz życzę miłego jeżdżenia, może ją niedługo przypadkiem zobacze bo jeżdżę w okolice Trzciela podczas praktyk, a twoja fiesta jest na tyle oryginalna że na pewno jej nie przegapię.
kaspro - 18 Cze 2010, 12:44

Bezimienny napisał/a:
może ją niedługo przypadkiem zobacze bo jeżdżę w okolice Trzciela podczas praktyk,

no prosze :D no fakt, jest nie do przegapienia furka :)
a fotki fakt, jak tylko zobaczylem to nawet specjalnie nie czytalem co to to jest tylko odrazu smigalem tam :P , to do zobaczenia w trasie ! :D