|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Hamulce - twardy pedał hamulca
pamelski - 30 Maj 2010, 10:23 Temat postu: [MK3] Hamulce - twardy pedał hamulca mam problem z hamulcami. od jakiegos czasu mam twardy peda i hamulce nie lapia na jedno kolo, a wszystkie kola sa odpowietrzone jak należy. pomocy!!!
JoeMix - 30 Maj 2010, 11:25
Jak jedno koło nie hamuje to albo nie jest odpowietrzone jak trzeba albo popsute, jak pedał jest twardy to pewnie servo nie działa jak trzeba,,,
Pele - 30 Maj 2010, 11:54
Może cylinderek / tłoczek zapieczony, albo coś z zaciskiem ??
LukaszM803 - 30 Maj 2010, 14:49
Ja bym sprawdzil przewody jeszcze. U siebie ost wymienilem hamulce tylnie i mialem zapchany ten gumowy wezyk i kolo nie hamowalo. Sprawdz przewody zaczynajac od kola bo jest najlatwiej
Pele - 30 Maj 2010, 15:53
LukaszM803 jeśli kolega mówi że odpowietrzone to znaczy że płyn raczej przechodzi przez przewody.
pamelski - 30 Maj 2010, 19:58
jezeli dobrze łapie to servo jest na pocisnieniu tak jakims. A moze jakiś weżyk jest odłaczony. jak myślicie moze ktoś by mi opisał albo fotke dodał gdzie jest i jak jest podłaczone
MARIUSZ.B - 30 Maj 2010, 20:06
eMBe napisał/a: | LukaszM803 jeśli kolega mówi że odpowietrzone to znaczy że płyn raczej przechodzi przez przewody. |
To, że przechodzi to o niczym nie świadczy. Może go przechodzić ale po prostu za mało.
pamelski napisał/a: | ezeli dobrze łapie to servo jest na pocisnieniu tak jakims. A moze jakiś weżyk jest odłaczony |
Tam jest jeden wężyk to sprawdź co się z nim dzieje. Ale wątpię, żeby się odłączył słyszał byś to i odczuł na pracy silnika.
pamelski - 30 Maj 2010, 20:21
to radzisz mi obadac weżyki tak???
MARIUSZ.B - 30 Maj 2010, 20:26
pamelski napisał/a: | to radzisz mi obadac weżyki tak??? |
Wymienił bym obydwa w ciemno, takie wężyki kupisz za mniej niż 20 zł, wymienisz szybciej niż w godzinę. A dla mnie piwo jak to będzie to
krystian29 - 30 Maj 2010, 21:27
MARIUSZ.B napisał/a: | pamelski napisał/a: | to radzisz mi obadac weżyki tak??? |
Wymienił bym obydwa w ciemno, takie wężyki kupisz za mniej niż 20 zł, wymienisz szybciej niż w godzinę. A dla mnie piwo jak to będzie to | niestety ostatnio placiłem za taki wezyk 35 zł
JoeMix - 30 Maj 2010, 21:31
pamelski napisał/a: | jak myślicie moze ktoś by mi opisał albo fotke dodał gdzie jest i jak jest podłaczone | To Ty dajesz fotkę co masz i wtedy my mówimy czy coś jest podejrzane czy nie
MARIUSZ.B - 30 Maj 2010, 21:49
krystian29 napisał/a: | niestety ostatnio placiłem za taki wezyk 35 zł |
Ostro przepłaciłeś, dokładnie rok temu kupowałem po 18zł (fakt, że po sporych rabatach). Jednak na układ hamulcowy się kasy nie żałuje.
LukaszM803 - 31 Maj 2010, 21:41
Kolega MARIUSZ.B, dobrze mowi u mnie plyn szedl ale minimalnie i tez myslalem ze jest ok a byl gumowy wezyk zapchany. Wymienilem oba tzn miedziany ( czy jaki on tam jest) i ten gumowy = 40zl i moim skromnym zdaniem nie warto tu patrzec na cene co ile kosztuje bo tu chodzi o hamulce
|
|