Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] 安iat這 cofania nie dzia豉

RiM - 22 Maj 2010, 09:29
Temat postu: [MK3] 安iat這 cofania nie dzia豉
Witam!!

Mam nast瘼uj帷y problem. 安iat這 cofania nie dzia豉 w mojej fiescie mk3.
畝r闚ka jest dobra, bezpiecznik te�.
Co mog這 si� sta�?? Chyba warto zmierzy� miernikiem czy wogole dostaje napi璚ia 瘸r闚ka?
Czy mo瞠 jest jaki� czujnik w skrzyni bieg闚 gdy w陰cza si� wsteczny i on si� zepsu�??

Pozdrawiam i prosz� o pomoc

Peedro - 22 Maj 2010, 10:41

RiM napisa�/a:
Czy mo瞠 jest jaki� czujnik w skrzyni bieg闚 gdy w陰cza si� wsteczny i on si� zepsu�??

tak, jest, i tam bym szuka� przyczyny, mo瞠 by� nawet konektor tylko zsuni皻y, b康� za郾iedzia這 i nie ma styku.

RiM - 22 Maj 2010, 11:10

a czy 瞠by si� do niego dosta� trzeba co� od 鈔odka bardziej rozkr璚a�??
MARIUSZ.B - 22 Maj 2010, 12:04

Cytat:
a czy 瞠by si� do niego dosta� trzeba co� od 鈔odka bardziej rozkr璚a�??

Trzeba podnie嗆 mask�, zerkn望 na skrzyni� bieg闚 z przodu powinien do niej dochodzi� kabelek zdj望 zobaczy� w jakim jest stanie. Mo積a go zewrze� i sprawdzi� czy 鈍iat這 cofania za鈍ieci, oczywi軼ie na w陰czonym zap這nie.

RiM - 22 Maj 2010, 14:46

ok, dziekuje;)

EDIT:

Wi璚 tak, zwar貫m przew鏚 tak jak m闚ili軼ie no i 鈍iat這 dzia豉 wtedy. Piny na czujniku w skrzyni nie s� za郾iedzia貫(og鏊nie ci篹ki dost瘼 tam jest 瞠by zajrze�), co by wskazywa這 na zepsuty czujnik??

Czy wymiana takiego czujnika to wykr璚enie starego i wkr璚enie nowego(bo z tego co zauwa篡貫m da si� go wykr璚i�), czy co� jeszcze oraz ile kosztuje taki czujnik??

baca21 - 22 Maj 2010, 23:52

To i ja mam pytanie: mianowicie MK4 przy wrzucaniu wstecznego zapala si� lampa wstecznego po czym ga郾ie po sekundzie jak lewarek jest do ko鎍a popchni皻y? w mk4 jest czujnik ? mo瞠 si� obluzowa� czy jak?? czy innych przyczyn szuka�? acha i w kt鏎ym miejscu si� znajduje?
Pozdrawiam

JoeMix - 22 Maj 2010, 23:56

RiM napisa�/a:
Czy wymiana takiego czujnika to wykr璚enie starego i wkr璚enie nowego
:yes: Jak pami皻am to czujnik jets na wysoko軼i korka wlewowego, wi璚 nawet olej nie powinien lecie� jak go wykr璚isz,,,
MARIUSZ.B - 23 Maj 2010, 00:00

Kiedy� nalewa貫m oleju tym czujnikiem :-)
RiM - 23 Maj 2010, 12:21

dzieki wszystkim za pomoc, z tego co widze to na allegro tego czujnka nie ma, pozostaje tylko szrot??
MARIUSZ.B - 23 Maj 2010, 12:26

RiM napisa�/a:
pozostaje tylko szrot??

Albo ASO, na szrocie mog� nie koniecznie chcie� sprzeda� sam czujnik.

RiM - 24 Maj 2010, 17:12

w ASO niestety a� 110zl ^^ ale w zwyklym motoryzacyjnym ~45zl
portier - 24 Maj 2010, 17:47

w intercarsie najtanszy 35zl, wiec znajdziesz motoryzacyjny w ktorym dorwiesz taniej:)