Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [MK3] Średnica wydechu - 1.1

Mariusz21 - 20 Maj 2010, 17:21
Temat postu: [MK3] Średnica wydechu - 1.1
Cześć wam wszystkim mam pytanko odnośnie wymiarów wydechu do fiestki 1.1 mk3 92r.
Pytam bo jak na złość nie mogę znaleźć a zakupiłem wydech sportowy na allegro i wydaje mi się on troche za duży i chciałbym wiedzieć jakie są wymiary standardowego.

wprawdzie ktos moze powiedzieć - idz se i se sprawdzi :P ale teraz akurat u mnie cały dzień leje i nie uśmiecha mi sie moknąć ;/

Maki - 21 Maj 2010, 18:26

42 lub 43mm od zewnątrz. Odejmij z 4mm ścianki i masz 38 lub 39mm

PS. Po co zakładasz sportowy tłumik. Nic on nie daje tylko buczy nic więcej. Zapewniam cię że seryjne są cichsze.

Mariusz21 - 8 Cze 2010, 16:01

cześć

zakładam ,żeby se pobuczał. :-) To nie jest wydech który będzie buczał jak stary ciągnik tylko delikatny pomruk. o mocy moge zapomnieć ale jak wywale KAT-a (sam sie dziwie że jeszcze tego nie zrobiłem ) to myśle że będzie się troszkę lepiej zbierała.

A to dzwięk jaki powstał w połączeniu fiesty 1.1 i sportowego wydechu :D

Ford Fiesta 1.1 sportowy wydech

jackrzec - 8 Cze 2010, 17:12

Mariusz21 napisał/a:
ale jak wywale KAT-a (sam sie dziwie że jeszcze tego nie zrobiłem ) to myśle że będzie się troszkę lepiej zbierała.
O lepszym zbieraniu możesz zapomnieć (chyba że kat był zapchany), a jeśli rząd wprowadzi to co zamierza, to katalizatory będziecie zakładać szybciej niż je ściągnęliście, bo przeglądu to auto nie przejdzie.