|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK3] Średnica wydechu - 1.1
Mariusz21 - 20 Maj 2010, 17:21 Temat postu: [MK3] Średnica wydechu - 1.1 Cześć wam wszystkim mam pytanko odnośnie wymiarów wydechu do fiestki 1.1 mk3 92r.
Pytam bo jak na złość nie mogę znaleźć a zakupiłem wydech sportowy na allegro i wydaje mi się on troche za duży i chciałbym wiedzieć jakie są wymiary standardowego.
wprawdzie ktos moze powiedzieć - idz se i se sprawdzi ale teraz akurat u mnie cały dzień leje i nie uśmiecha mi sie moknąć
Maki - 21 Maj 2010, 18:26
42 lub 43mm od zewnątrz. Odejmij z 4mm ścianki i masz 38 lub 39mm
PS. Po co zakładasz sportowy tłumik. Nic on nie daje tylko buczy nic więcej. Zapewniam cię że seryjne są cichsze.
Mariusz21 - 8 Cze 2010, 16:01
cześć
zakładam ,żeby se pobuczał. To nie jest wydech który będzie buczał jak stary ciągnik tylko delikatny pomruk. o mocy moge zapomnieć ale jak wywale KAT-a (sam sie dziwie że jeszcze tego nie zrobiłem ) to myśle że będzie się troszkę lepiej zbierała.
A to dzwięk jaki powstał w połączeniu fiesty 1.1 i sportowego wydechu
Ford Fiesta 1.1 sportowy wydech
jackrzec - 8 Cze 2010, 17:12
Mariusz21 napisał/a: | ale jak wywale KAT-a (sam sie dziwie że jeszcze tego nie zrobiłem ) to myśle że będzie się troszkę lepiej zbierała. | O lepszym zbieraniu możesz zapomnieć (chyba że kat był zapchany), a jeśli rząd wprowadzi to co zamierza, to katalizatory będziecie zakładać szybciej niż je ściągnęliście, bo przeglądu to auto nie przejdzie.
|
|