|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Jakie przewody WN wybrać?
massur - 18 Maj 2010, 22:08 Temat postu: [MK3] Jakie przewody WN wybrać? Witam!
W deszczowe dni i po wjeździe w kałuże silnik zaczynał nierówno (baaardzo nierówno) pracować, nawet szarpać i dziwnie strzelać, okazuje się, że jak polać wodą przewody WN to iskry pięknie przeskakują a jeden cylinder od razu przestaje działać -zdejmując przewód ze świecy nie słychać reakcji silnika -tak samo nierówno pracuje, czyli wilgotny przewód i cylinder przestaje pracować.
Na tych przewodach zrobiłem ze 25 tyś. kilometrów, są to Motorcraft'y kupione w sklepie motoryzacyjnym i nie były najtańsze. Taki przebieg to chyba mało na przewody ale muszę je wymienić.
Co kupić, bo wszędzie można znaleźć info, że Motorcrafty mają sens ale u mnie okazało się badziewiem totalnym. Są badziewiem czy miałem jakiegoś pecha?
Co polecacie.
PS.
Na stronie http://ford.sklep.pl nie mogę znaleźć żadnych do mojej fiesty, może z innego forda albo zupełnie innego samochodu będą pasować?
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
kuba87 - 18 Maj 2010, 22:45
ngk
bardzo dobre
kupiłem w zeszłym roku i nic sie nie dzieje
swiece tez mam ngk
luk-90 - 18 Maj 2010, 22:58
ja takze mam kpl swiec i przewodów ngk i nie mam na co narzekać
matrix-1990 - 19 Maj 2010, 09:50
ja mam jakiś noname
http://www.jjcar.pl/images/przewody%20janmor.jpg
nie ma co żałować, bo dałem 60 zł i jak narazie dobrze się sprawują, w Szczecinie również ostatnio są deszczowe dni
bidżej - 19 Maj 2010, 09:58
u mnie od ponad roku jeżdżą motorcrafty i zero problemów.
leszek20042 - 19 Maj 2010, 10:31
Dzieki temu postowi rozwiazal sie moj problem jakies 3 dni temu rowniez mialem taki przypadek, zaczelo dusik jak dodawalem gazu i nie chcial jechac bzyk i co najlepsze nie mialem pojecia co jest grane.
Dzieki kolego masz <browar>
Sticker - 19 Maj 2010, 13:25
Ja polecam Boscha.
Z klubowymi zniżkami w Focie można je kupić za ok 60zł.
Polecam też przy okazji wymienić świece.
luk-90 - 19 Maj 2010, 13:30
jakiś rok temu kumpel po znizkach w IC załatwił mi kpl świec i przewodów ngk za ok 90zł
Greg - 20 Maj 2010, 11:47
Miałem kiedyś janmory. Później wraz z kablami musiałem już cewkę wymieniać, bo ponoć ją szlag trafił \: (wymieniłem kable/świece, a szarpało dalej). Kable chyba bosh, a świece jak zwykle ngk. Cewka? Nie mam pojęcia :). Ale problem ustał.
Marcinowaty - 20 Maj 2010, 19:14
Janmor, zapłaciłem 60 zł i już 2 rok jeżdżę w różnych warunkach.
Ciapek - 31 Maj 2010, 22:57
Ja mam przewody WN NGK - kupione chyba ze 3 lata temu za 68 zł.
Świece też NGK ale na następną wymianę czekają Motorcraft kupione w promocji w którymś ze sklepów Internetowych.
|
|