Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Kostka włącznika świateł przeciwmgielnych

qwerty67 - 1 Maj 2010, 17:44
Temat postu: [MK3] Kostka włącznika świateł przeciwmgielnych
Witam, Mam zamiar zamontować przednie światła przeciwmgielne, znalazłem używany włącznik z oryginału wraz z kostką z pinami do niego, chcę nie łączyć kawałka kabla tylko albo zmienić piny albo wykorzystać stare, nie wiem jednak jak je wyciągnąć żeby nie rozwalić kostki. Proszę o pomoc. Załączam foto.

Pozdrawiam Paweł.

Parch - 2 Maj 2010, 13:52

Odradzam. Masz na tyle długie kikuty kabli przy kostce, że bez problemu dolutujesz do nich dalszą część instalacji. Zaizolujesz później koszulkami termokurczliwymi i będzie idealnie.

Pinów nowych (nieoryginalnych) nie dostaniesz idealnie takich samych jak masz w kostce, a rozginanie oryginalnych pinów i ponowne ich zaciskanie da o wiele mniej pewny rezultat niż dolutowanie do istniejących kabelków.

qwerty67 - 2 Maj 2010, 14:37

Problem w tym, że jeden kabel jest urwany a w kostce są 4.. Co do rozginania to na pewno na to jeszcze by lut poszedł...
JoeMix - 2 Maj 2010, 14:48

Nie ma w zasadzie kotki której się nie da rozebrać i rozbroić,,, Z Twojego zdjęcia nic nie widać, trzeba to wziąć w łapę, w dobre światło i poruszać i obczaić co się o co blokuje,,,