|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Jak rozkręcić nawiew z lewej strony kokpitu ?
myslas - 19 Kwi 2010, 21:39 Temat postu: [MK4] Jak rozkręcić nawiew z lewej strony kokpitu ? Witam mam pytanie jak dobrać się do lewego nawiewu przy kokpicie gdyż coś mi tak drży i strasznie hałasuje i chciałbym się tego pozbyć...
AeSeF - 19 Kwi 2010, 21:47
U mnie to bez problemu się wyciąga, a hałasować może liść czy cokolwiek innego, ale czy "strasznie" by to hałasowało to szczerze wątpie.
Z drugiej strony nie zbyt wiem co chcesz tu rozkręcać, jedynie nawiewy środkowe żeby je wyjąć trzeba zdjąć ramkę wykręcając śruby koło licznika i to chyba tyle, nawiewy boczne wystarczy podważyć i wychodzą.
myslas - 19 Kwi 2010, 21:51
No może nie tak strasznie ale trochę mnie to denerwuje bo to drży... Gdzie jest umieszczony tyn liść i jak wyjąć??? Nie chce po prostu niczego połamać....
[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 21:52 ]
No może nie tak strasznie ale trochę mnie to denerwuje bo to drży... Gdzie jest umieszczony tyn liść i jak wyjąć??? Nie chce po prostu niczego połamać...
[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 21:55 ]
A czy u Ciebie też to hałasuje???
AeSeF - 19 Kwi 2010, 22:02
U mnie nic nie hałasuje, ale pamiętam że kiedyś w rodzinnym dupowozie wpadl listek w nawiew i trochę halasował i stąd moja teoria. Może wyjmij kratki nawiewów i spróbuj go wydmuchać ustawiając nawiew na maksa, a nóż coś wyleci, innych pomysłów nie posiadam.
P.s. Jak jesteś z Rogoźna Wlkp, to możesz do mnie podjechać i spróbuje pomóc.
Pozdro
rufus295 - 19 Kwi 2010, 22:24
Najzwyczajniej trzeba podważyć( ostatnio wymieniałem).
myslas - 19 Kwi 2010, 22:37
wyjąłem nawiew przed chwilą zobaczę jak jutro będę jechał trochę taka zabezpieczająca szwama była oderwana może to tego wina jak jutro nie będzie pukać to znaczy że to to a ja nie to bedę szukał dalej...
[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 10:47 ]
no niestety okazało się że to nie nawiew coś nadal drży ...jakby ktoś miał jakieś pomysły to słucham...
myslas - 14 Sie 2011, 11:40
zamykam temat:)
drjanusz - 14 Sie 2011, 12:52
myslas, No i co to było może byś zdradził dla potomnych ?
myslas - 14 Sie 2011, 13:21
Taki plastik za licznikiem po lewej stronie sobie okleiłem go taśmą i wszystko gra
|
|