Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] Dokładka RS przedniego zderzaka - montaż

dircerro - 15 Kwi 2010, 10:16
Temat postu: [MK3] Dokładka RS przedniego zderzaka - montaż
Zakupiłem takie coś, bo odstajacy zderzak xr2i już mnie denerwuje a z nakładkami progów bawić mi sie nie chce. Teraz pytanie czy ktoś to kiedyś montował a jak tak to jak ? Mowią sprzedawcy że na klej montażowy ale czy to taki dobry pomysl ? myślałem bardziej nad oddaniem dokładki wraz z zderzakiem do firmy gdzie spawaja zderzaki

Parzych - 15 Kwi 2010, 17:16

dircerro, jeśli to jest włókno szklane, to nikt Ci tego nie pospawa... Ja bym kombinował z przykręceniem do zderzaka... :yes: Znaczy obie części skręcić razem...
dircerro - 15 Kwi 2010, 18:11

Parzych, wykonane z żywicy poliestrowej i włókna szklanego, wieć chyba pierw poskrecam, rozkrece naloze klej i znowu skrece bo z samym skreceniem mogą jakies luki porobic
odyniec - 15 Kwi 2010, 20:50

lubimy się z rdzą...?

Ponadto zobaczysz jak cieńkie jest to gówno i jak łatwo pęka i jak potem brzydko wygląda. A później to już tylko będziesz zderzaka szukać i to nie tego z xr - bo dużo kosztuje.

hubi_2006 - 15 Kwi 2010, 20:57

Może najpierw wzmocnij to jakoś ;/ Żywicą dodatkowo i włóknem może. Pamiętam jak kolega takie laminaty założył do Renault to lakier popękał po pół roku ;-|
dircerro - 15 Kwi 2010, 21:44

na **uj ja to kupiłem ... no ale, od wewnątrz pojdzie kolejna warstawa włokna szklanego, ale naszczescie mam kumpla lakiernika co mi to w całośc z zderzakiem poslakada wyrowna szpachla... chyba już mogłem sie bawić z xr2i (szkoda że moj już do regeneracji sie nie nadaje )
luk-90 - 16 Kwi 2010, 00:35

link

Może to pomoże, wydaje się sensowne

Parzych - 16 Kwi 2010, 00:53

luk-90 napisał/a:
wydaje się sensowne
Dla rudej - jak najbardziej... Ja bym połączył dokładkę na śruby z nakrętkami i podkładkami, dodatkowo można jeszcze dać blaszki na brzegach zderzaka i dokładki... Szpachla na połączeniu niewiele da, bo w niedługim czasie zacznie pękać i odpadać - inaczej pracuje polietylen, a inaczej włókno szklane...
dircerro - 16 Kwi 2010, 13:42

luk-90, ogrome dzieki za ten filmik, zamiast to laczyc z zderzakiem to wkrecic w pas i wypas, ale nie bardzo rozumie do czego on to przykraca po bokach na koncu dokładki

Parzych, ale tobie też chodzi żeby to do pasa przykrecic ?

[ Dodano: Pią Kwi 16, 2010 14:24 ]
orientujecie sie czy te zamienniki z allegro maja takie same wymiary co oryginalne ? i jak to wyglada i sie trzyma?
i jak różnica jest miedzy wąskim a normalnym ?

Parzych - 16 Kwi 2010, 14:48

dircerro napisał/a:
Parzych, ale tobie też chodzi żeby to do pasa przykrecic ?
Jak chcesz żeby ruda rozgościła się na przednim pasie... Mi nadal chodziło o poskręcanie ze zderzakiem, żeby nie wiercić blachy...
dircerro - 16 Kwi 2010, 15:22

teParzych, nie pomyslałem nawet o tym ale naszczeście robią to za mnie tacy ludzie jak Ty, dzieki

[ Dodano: Pią Kwi 16, 2010 21:45 ]
orientujecie sie czy te zamienniki przedniego zderzaka z allegro maja takie same wymiary co oryginalne ? i jak to wyglada i sie trzyma?

LOY - 27 Kwi 2010, 08:37

dircerro napisał/a:
teParzych,

a co to jest w MK3 zderzak "wąski i zderzak normalny" :fox: ..bo widac cos mi umknęło

dircerro - 27 Kwi 2010, 19:52

LOY, jak sie pytam to oczywiste że nie znam odpowiedzi , a poprostu na allegro ludzie je tak opisują a nie podaja nic o wymiarach
LOY - 28 Kwi 2010, 10:32

dircerro napisał/a:
LOY, jak sie pytam to oczywiste że nie znam odpowiedzi , a poprostu na allegro ludzie je tak opisują a nie podaja nic o wymiarach

seryjny zderzak jest jeden -niema waski i szeroki .
MK3 miała 4 zderzaki -seryjny ,XR(RS) ,futura i futura RS (zender) i nie było niczego wiecej

dircerro - 28 Kwi 2010, 11:48

LOY, no i dzieki za info,
Seen - 24 Wrz 2010, 07:07

gdzie kupiles ten zderzak?
dircerro - 24 Wrz 2010, 08:08

Seen, allegro, wpisujesz "dokładka ford fiesta" i szukasz
BerciQ - 27 Wrz 2010, 08:59

LOY napisał/a:

a co to jest w MK3 zderzak "wąski i zderzak normalny"

kolega chyba sięsugerował Golfem II :) Tam były określenia zderzak wąski i szeroki.

dircerro napisał/a:
Seen, allegro, wpisujesz "dokładka ford fiesta" i szukasz

i ile dałeś za dokładkę?

dircerro - 27 Wrz 2010, 14:19

BerciQ, o ile sie nie myle to 120 zł z przysyłką chyba , chodzą w cenach 90-130 zł

http://allegro.pl/ford-fi...1233847696.html

BerciQ - 27 Wrz 2010, 15:33

dircerro napisał/a:
BerciQ, o ile sie nie myle to 120 zł z przysyłką chyba , chodzą w cenach 90-130 zł

http://allegro.pl/ford-fi...1233847696.html

W Bytomiu na Arki Bożka jest firma co to takie robi z laminatu ( 80-90 zł ) przód, tył i chyba progi :) oczywiście nie za wszystko a sztuka :) nooo.... progi oba :P bodajże