Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Przy hamowaniu trzęsie kierownicą

aborygo - 14 Kwi 2010, 18:24
Temat postu: [MK3] Przy hamowaniu trzęsie kierownicą
Mam problem tego typu, że przy hamowaniu bardzo trzęsie kierownicą.
W zeszłym roku wymieniłem krzyżak ale mało co pomogło.

vegetagt - 14 Kwi 2010, 18:34

skrzywione tarcze hamulcowe? :)
elmek13 - 14 Kwi 2010, 22:02

wachacze :D oba :D
BerciQ - 14 Kwi 2010, 22:10

elmek13 napisał/a:
wachacze :D oba :D

taki problem sie chyba i mnie tyczy :)

a w zwiazku z tym takie pytanie.

patrzac na ceny wahaczy na allegro, nie oplaca sie dawac mechanikowi na wymianę gum.
Na allegro wahacz z FEBI 80zł tyle to zapłaciłem w zeszłym roku za wymiane 2 gum bez sworznia.
ale jeszcze pytanie. czy w 1.1 - 95 rok sworznie sa na 3 sruby czy na 2 ? i wydaje mi się ze taki wahacz mam jak ten z aukcji http://allegro.pl/item974...mocja_inne.html

miniek - 15 Kwi 2010, 15:30

Mój ojciec w renault 5 miał taki problem i pomogła wymiana przednich tarcz hamulcowych...
jeśli chcesz tanio to zrobić to idz gdzieś na szrot

cypis290 - 15 Kwi 2010, 16:13

BerciQ napisał/a:
Na allegro wahacz z FEBI 80zł tyle to zapłaciłem w zeszłym roku za wymiane 2 gum bez sworznia.
ale jeszcze pytanie. czy w 1.1 - 95 rok sworznie sa na 3 sruby czy na 2 ? i wydaje mi się ze taki wahacz mam jak ten z aukcji http://allegro.pl/item974...mocja_inne.html
Pytałeś o te wahacze? Ze sprzedawcą nie ma kontaktu, to nie są wahacze FEBI nigdzie nie jest to napisane !!! Przeczytaj sobie podpis pod zdjęciem : "Zdjęcie przedstawia zamiennik produktu, wygląd naszych wahaczy jest IDENTYCZNY!". Przewał jest konkretny, tak mi się przynajmniej wydaje.
JoeMix - 15 Kwi 2010, 16:25

cypis290 napisał/a:
Przewał jest konkretny, tak mi się przynajmniej wydaje.
Po prostu dale zdjęcie z katalogu febi to to się ładniej prezentuje,,,
plopata - 15 Kwi 2010, 19:04

To skrzywiona tarcza hamulcowa. Jak była gorąca i schłodzona kałużą, to się odkształciła. Po pół roku nagle przy hamowaniu zaczęła drżeć kierownica. Raz trochę mocniej raz słabiej, ale nasilało się wraz z prędkością. Po wymianie jak ręką odjął.
Od tego czasu nie kupuję części firmy H.rt, bo pomimo ewidentnie niepłaskiej tarczy - jak ktoś chcę to służę fotkami, przy reklamacji stwierdzili niepłaski montaż tarczy, który ujawnił się z dnia na dzień po 6 miesiącach od montażu i przejechaniu prawie 10 tys. km....
Wnioski wyciągnijcie sami.
Pozdr.

pablon - 15 Kwi 2010, 20:19

Sprawdz w jakim stanei sa tarcze. Po wymienie tarcz moze dalej rzucać bo tył bedzie za słaby do nowych tarcz.
Marcinowaty - 16 Kwi 2010, 17:58

miniek napisał/a:
Mój ojciec w renault 5 miał taki problem i pomogła wymiana przednich tarcz hamulcowych...
jeśli chcesz tanio to zrobić to idz gdzieś na szrot

Na szrocie to sobie możesz kupić drzwi albo błotnik a nie tarcze hamulcowe. Pomyśl troche..
Kupiłem dwie nowe firmy mikoda (86 zł), polecam