|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Wyciek oleju, padnięty silnik
lukasz149 - 7 Kwi 2010, 08:27 Temat postu: [MK3] Wyciek oleju, padnięty silnik Witam,
pisałem już kiedyś o "pyrkaniu" w silniku podczas jazdy, nawet zacząłem szukać silnika na forum, dostałem kilka ofert jednak gdy zadawałem pytania o sprawność silnika odgłos zanikał (wyjątek silnik 1.6, ale to dla mnie za droga opcja)
ale do rzeczy, silnik pyrkotał, jechałem samochodem i zapyrkotał bardzo zdecydowanie i... przestał pyrkotać co mnie bardzo zdziwiło, wiec zatrzymałem samochód, zaglądam pod spód, a tam olej leci, zaglądam pod maske silnik caly zabryzgany olejem, wiem, że silnik padł pewnie na amen, ale co to padło, zawór strzelił i nie pompuje oleju czy jak to ? da sie to naprawic np wymieniąjąc zawory? czy już szukać na gwałt silnika i wkładać?
Kod: | Proszę tagować tematy
i precyzyjniej tytułować wątki
- trzeci |
JoeMix - 7 Kwi 2010, 09:38
A skąd ten olej na silniku?
lukasz149 - 7 Kwi 2010, 10:07
właśnie nie wiem, był taki jakby opryskany, tak jakby leciał pod ciśnieniem i pryskał na silnik...
JoeMix - 7 Kwi 2010, 10:08
lukasz149 napisał/a: | właśnie nie wiem | No ja tym bardziej,,,
maczeta10 - 7 Kwi 2010, 10:51
lukasz149, Ale napisz z którego miejsca itp bo może to tylko uszczelniacz i silnik będzie chodził dalej jak to zrobisz. Ale jak nie napiszesz gdzie cieknie albo zdjęć nie zrobisz to nikt ci nie powie co i jak !
lukasz149 - 7 Kwi 2010, 11:21
postaram się wrzucić fotki jeszcze dziś..
rozmawiałem jakiś czas temu z mechanikiem i mówił, że to raczej zawór pyrka, wczoraj podczas jazdy coś gruchneło, przestało pyrkać, ale były wyczuwalne drgania podczas jazdy, tak myśle, że ten olej z pod zaworów leci kurcze
JoeMix - 7 Kwi 2010, 11:30
Cytat: | tak myśle, że ten olej z pod zaworów leci kurcze | Tam jest normalnie olej, jak leci na silnik to może tylko uszczelkę pod deklem szlag trafił,,,
drjanusz - 7 Kwi 2010, 22:07
lukasz149 napisał/a: | dostałem kilka ofert jednak gdy zadawałem pytania o sprawność silnika odgłos zanikał |
Nie znikał oferent tylko Ty nie pytałeś więcej-moja oferta nadal aktualna(jeśli jesteś zainteresowany).
jalewandow - 8 Kwi 2010, 11:57
Trzeba będzie zdjąc dekel zaworów jeżeli padł zawór to będzie widać skutki calej tej historii a co do oleju dużo rzeczy może być pierścionki nie trzymaja ciśnienie idzie przez bagnet oleju przegrzana uszczelka dekla zaworowego nieszczelny korek wlewu oleju itd.
|
|